Ο τραγουδιστής Τάσος Αρνάκης καταγγέλλει: “Με συνέλαβαν ως πράκτορα του Ισραήλ στην Τυνησία – Μου έφαγαν 2.000.000€”

152

“Επένδυσα τους κόπους μιας ζωής σε Τυνησία και Αλγερία και δυστυχώς έπεσα θύμα επιτήδειων. Μου έφαγαν τα χρήματα και επιπλέον με έκριναν ανεπιθύμητο συλλαμβάνοντάς με ως… μυστικό πράκτορα“, καταγγέλλει ο τραγουδιστής Τάσος Αρνάκης στο GRTimes.gr.

Ο ίδιος περιγράφει τη στιγμή που τον συνέλαβαν, του φόρεσαν χειροπέδες, τον οδήγησαν στο αεροδρόμιο και τον ανάγκασαν να βγάλει εισιτήριο και να φύγει από τη χώρα.

Ο τραγουδιστής Τάσος Αρνάκης καταγγέλλει: "Με συνέλαβαν ως πράκτορα του Ισραήλ στην Τυνησία - Μου έφαγαν 2.000.000€"

Επένδυση σε εξαγωγική εταιρεία

“Με τη μουσική ασχολήθηκα από πιτσιρίκος και βρέθηκα πολύ μικρός να τραγουδώ σε νυχτερινά μαγαζιά. Δούλευα ασταμάτητα στην πόλη και πολύ στην επαρχία. Η αλήθεια είναι ότι τότε “έπαιζαν” πολλά χρήματα. Δεν ξόδευα πουθενά. Μάζευα, μάζευα, μάζευα…“, λέει ο Τ. Αρνάκης και προσθέτει: “Στις αρχές του 2000 άφησα το τραγούδι και αποφάσισα να κάνω ένα μεγάλο βήμα. Στην ουσία επένδυσα χρήματα στην Τυνησία δημιουργώντας μία εξαγωγική εταιρεία με δραστηριότητα στις εξαγωγές αλιευμάτων. Η εταιρεία έφτασε να κάνει πάνω από 60 εξαγωγές τον μήνα, ως πρώτη σε όλη την Τυνησία. Να σου πω σε αυτό το σημείο κάτι πολύ βασικό: Για τις εταιρείες που έκαναν εξαγωγές, η κυβέρνηση της Τυνησίας επιδοτεί το 50% στο κόστος μεταφοράς, είτε αυτό είναι πλοίο είτε αεροπλάνο. Όμως, ο δικός μου εκτελωνιστής μού είπε πως επειδή είμαι Έλληνας η εταιρεία μου δεν δικαιούται αυτή την επιδότηση κι εγώ με το αθώο μου μυαλό τον πίστεψα. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2007, πήγα στο διπλανό κράτος της Αλγερίας και έκανα μια μεγάλη επένδυση, αλλά βρέθηκα αντιμέτωπος με το κατεστημένο”, λέει ο γνωστός καλλιτέχνης.

1
2

Στη συνέχεια της αφήγησής του καταγγέλλει ένα περίεργο καθεστώς και κάνει λόγο για “υπόγεια” παιχνίδια. “Σου έλεγα, λοιπόν, για το κατεστημένο που υπήρχε εκεί και βέβαια δεν είχα ιδέα μέχρι τότε, περί τίνος πρόκειται. Τι εννοώ: Αυτούς που ήδη υπήρχαν εκεί πριν από εμένα, αλλά και τους κρατικούς υπαλλήλους τελωνειακούς ή στρατιωτικούς που έπαιρναν “μίζα” για να κάνουν τα στραβά μάτια στο κατεστημένο που υπήρχε αφήνοντας να περνάνε ό,τι θέλουν μέσα στα φορτηγά χωρίς κανένα έλεγχο και φυσικά με χρηματική ανταμοιβή. Φυσικά, όπως καταλαβαίνεις, ποιος ήμουν εγώ που θα τα έβαζα μαζί τους; Παίρνω την απόφαση να φύγω και επιστρέφω στην Τυνησία περίπου ένα χρόνο αργότερα”, σημειώνει ο κ. Αρνάκης. Όπως λέει, όμως, εκεί τον περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη.

Ο εκτελωνιστής έκλεβε την επιδότηση

“Εκεί λοιπόν ανακάλυψα ότι ο εκτελωνιστής που σου είχα αναφέρει μου έκλεβε την επιδότηση την οποία τελικά δικαιούμουν και θα έπρεπε να παίρνω, αλλά με πρόσχημα την… καταγωγή μου δεν πήρα ποτέ. Οπότε αποφασίζω να του κάνω μήνυση. Βέβαια δεν ήταν και τόσο απλά τα πράγματα. Ο αδερφός του, γνωστός τραπεζικός, σε τράπεζα δίπλα από το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας έκανε ψευδή καταγγελία ότι είμαι συνεργάτης του Ισραήλ και της… Μοσάντ για να μην μπορώ να μπω στη χώρα και να διεκδικήσω το δίκιο μου και τα χρήματα που μου υπεξαίρεσε. Καταλαβαίνεις. Με βγάλανε μυστικό πράκτορα! Αυτό βέβαια είχε μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για μένα αφού από το 2014 δεν μπορώ να μπω στη χώρα”, εξηγεί ο κ. Αρνάκης.

3

Περιπέτεια και στην Αλγερία

Και βέβαια, το πρόβλημα -όπως λέει- δεν σταματά εδώ. “Αφού δεν μπορούσα να μπω στην Τυνησία, πήγα στην Αλγερία σε άλλη Νομαρχία από αυτήν στην οποία ανήκα το 2007 και έκανα μια εταιρεία με ακόμη έναν Έλληνα και έναν Αλγερινό: 51% ο Αλγερινός, 25% εγώ και 24% ο συνέταιρός μου. Όταν ο Αλγερινός έμαθε ότι έχω αυτό το πρόβλημα στην Τυνησία, πήγε στον υπεύθυνο ασφαλείας της Νομαρχίας και με κατήγγειλε ως πράκτορα του Ισραήλ με αποτέλεσμα να με συλλάβουν και να με δικάσουν. Το δικαστήριο με αθώωσε αλλά με συνέλαβαν ξανά. Τέσσερα άτομα με μετέφεραν με καλάσνικοφ -στη μία τη νύχτα- με χειροπέδες στα χέρια, 330 χιλιόμετρα μακριά, μη δίνοντάς μου το δικαίωμα να επικοινωνήσω με την πρεσβεία μας ή με την οικογένειά μου. Και με ανάγκασαν να βγάλω εισιτήριο και να φύγω από τη χώρα. Γύρισα Ελλάδα, έβγαλα καινούργια βίζα, πήγα Αλγερία και στο αεροδρόμιο μου αρνούνταν την είσοδο. Ο συνέταιρός μου πέθανε και το εργοστάσιο είναι στον “αέρα”. Έβγαλε τα κεφάλαια της εταιρείας από την τράπεζα με παράνομη διαδικασία διότι για να τραβηχτεί οποιοδήποτε ποσό έπρεπε να υπογράψουν δύο πρόσωπα: εγώ και ο Αλγερινός. Αυτός τα έβγαλε με τη βοήθεια του διευθυντή της τράπεζας”, λέει ο κ. Τάσος Αρνάκης.

4

Σήμερα, ο ίδιος κάνει έκκληση ώστε να βρεθεί τρόπος για να πάρει πίσω την περιουσία που του ανήκει. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, έχει χάσει πάνω από 2.000.000 ευρώ.

Πηγή: GRTimes.gr/Στρατής Λημνιός

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις