«Πόλεμος» για τα μπότοξ: Πωλούσαν «μαϊμού» θεραπεία με €99 μαζεύοντας χιλιάδες πελάτες

75

Γράφει Φρίξος Δρακοντίδης

Νέα στοιχεία για τον όμιλο κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής που αλλάζει συνεχώς επωνυμία για να γλιτώσει από τις καταγγελίες και τις αγωγές που καταθέτουν εναντίον τους εξαπατημένοι πελάτες, φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Πρόκειται για τον ίδιο όμιλο που εμπλέκεται σε υπόθεση με ξυλοδαρμούς ακόμη και απαγωγές πρώην υπαλλήλων τους για ανταγωνιστικούς λόγους.

Για την αυτοπροστασία τους, οι άνθρωποι αυτοί κατέφυγαν στην Αστυνομία, όπου και περιέγραψαν λεπτομερώς, με διασταυρούμενες μαρτυρίες, όλα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο των αισθητικών επεμβάσεων. Σύμφωνα με τα θύματα, ο στόχος του εν εξελίξει πολέμου είναι ένας και μοναδικός: ποιος θα εξασφαλίσει το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο, ιδανικά δε το μονοπώλιο στο πλούσιο πελατολόγιο.

Δηλαδή στις λίστες-χρυσωρυχείο με τα ονόματα ανθρώπων που ξοδεύουν δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αισθητική και καλλωπισμό. Οπως είναι αυτονόητο, το κατεξοχήν μήλον της Εριδος είναι η πελατεία που παρεπιδημεί στις πιο ακριβές συνοικίες της πρωτεύουσας, από το Κολωνάκι έως την Κηφισιά και τη Γλυφάδα.

Οι βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης είναι οι δύο συνιδιοκτήτες κραταιού ομίλου κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα με αφορμή ένα βαρύ πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ. Το είχε επιβάλει η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή, ύστερα από καταγγελίες για παραπλανητικές τακτικές προώθησης υπηρεσιών.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η εν λόγω επιχείρηση πουλούσε το μπότοξ σε εξευτελιστικές τιμές, ήτοι 99 ευρώ τη θεραπεία. Ωστόσο, όπως κατήγγειλαν δυσαρεστημένοι πελάτες, αυτή η ελάχιστα επεμβατική ενέσιμη μέθοδος δεν περιείχε τίποτα παραπάνω από απλό φυσιολογικό ορό.

Σύμφωνα με πλαστικούς χειρουργούς που είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν με το εν λόγω κέντρο, πωλούσαν τη θεραπεία 99 ευρώ καταφέρνοντας να την προωθήσουν σε περίπου 100.000 πελάτες στο πέρασμα των ετών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο εν λόγω όμιλος κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής, συνεργαζόταν με πλαστικούς χειρουργούς με την άδεια των οποίων λειτουργούσε και το ιατρείο πλαστικής χειρουργικής. Ανάμεσα στους συνεργάτες τους ήταν κι ένας πλαστικός χειρουργός που εργάζεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι διέκοψε την συνεργασία του όταν διαπίστωσε τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του ινστιτούτου αισθητικής καθώς είχε γίνει αποδέκτης σοβαρών παραπόνων και καταγγελιών από πελάτες που έρχονταν και στο δικό του ιατρείο. Υποστηρίζει δε ότι η ιδιοκτήτρια του ινστιτούτου του είχε συστηθεί ως δερματολόγος με ψεύτικο όνομα, η οποία έκανε θεραπείες χωρίς να είναι καν γιατρός.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός που έδωσε μισό εκατ. ευρώ

Πρόκειται για την περίπτωση του συνταξιούχου αστυνομικού που το protothema.ge έφερε στην δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο. Ο 70χρονος άνδρας αναγκάστηκε να δώσει μισό εκατ. ευρώ περίπου για να αντιμετωπίσει αυτοάνοσο νόσημα , τη λεύκη. Σύμφωνα με την καταγγελία, το κέντρο αισθητικής έβαλε υπαλλήλους του να παρουσιάζονται ως γιατροί και να προτείνουν θεραπείες με λέιζερ, με την υπόσχεση ότι η λεύκη …θα εξαφανιστεί.

Έκανε συνεχόμενες θεραπείες μετά το τέλος της πρώτης καραντίνας για τον κορωνοϊό, επί τρεις ολόκληρους μήνες στο ινστιτούτο του Συντάγματος και όταν είδε ότι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά, τους ενημέρωσε σχετικά. Ωστόσο τους εξήγησε ότι δεν ήθελε να κόψεις τις θεραπείες διότι πίστευε ότι στο τέλος θα θεραπευόταν από το αυτοάνοσο νόσημα που τον ταλαιπωρούσε.

Η ιδιοκτήτρια του Ομίλου που παρουσιαζόταν ως γιατρός του ζήτησε να δώσει επιπλέον 90.000 ευρώ σε μετρητά, παροτρύνοντας τον μάλιστα να πουλήσει κάποιο σπίτι που είχε στην κατοχή του για να μπορεί να συνεχίσει τις θεραπείες του.

Ο συνταξιούχος αστυνομικός αντέδρασε και ενημέρωσε τους υπεύθυνους του ινστιτούτου ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον τους για να διεκδικήσει πίσω τα χρήματα του. Τότε η ιδιοκτήτρια άλλαξε συμπεριφορά και του είπε ότι θα βρεθεί ένας τρόπος για να συνεχίσει τις θεραπείες του και πως δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσει σε καταγγελία. Όμως ο συνταξιούχος αστυνομικός δεν πείστηκε, πήγε σε δικηγόρο, ο οποίος τον συμβούλεψε να προχωρήσει σε εξώδική διαμαρτυρία και στη συνέχεια κατέθεσε αγωγή για να διεκδικήσει το μισό εκατ ευρώ που του είχαν πάρει οι υπεύθυνοι του κέντρου αισθητικής, δήθεαν για να του θεραπεύσουν την λεύκη.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις