Με καταστροφέα εγγράφων θα συγκαλύψουν τις ευθύνες για τα Τέμπη;

77

Με την αιτιολογία της κάλυψης «εκτάκτων και επειγουσών αναγκών, λόγω αλλαγής της διοίκησης του ΟΣΕ», οι νέοι επικεφαλής του οργανισμού προχώρησαν στην αγορά, μεταξύ άλλων και καταστροφέα εγγράφων, με την πληροφορία αυτή να γίνεται γνωστή, μέσω της Διαύγειας, στην οποία αναρτήθηκε έγγραφο για την εντολή πληρωμής 3.402,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, για την προμήθεια καταστροφέα εγγράφων, ενός φορητού υπολογιστή και μιας κινητής συσκευής.

Το έγγραφο μάλιστα αναρτήθηκε προχθες Πέμπτη 20 Απριλίου, μαζί με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, πόρισμα στο οποίο καταγράφεται πλήθος κενών και στοιχείων που λείπουν από το διερευνητικό-αποδεικτικό υλικό διότι, παραδείγματος χάρη, έχουν κατασχεθεί από τις Αρχές που διενεργούν την ανάκριση, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα κείμενο «λίγο απ’ όλα» και «περίπου» διαχέοντας τις ευθύνες ώστε να μη μένει κανείς παραπονεμένος.

Με καυστικό τρόπο σχολίασε την κίνηση της διοίκησης του ΟΣΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Με λίγες χιλιάδες ευρώ θα  λειτουργούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης της Λάρισας που καταστράφηκε το καλοκαίρι του 2019. Δεν τους ένοιαζε, είπαν ψέματα. Σήμερα αγοράζουν καταστροφέα εγγράφων “λόγω έκτακτων αναγκών”. Ανάγκη τους η συγκάλυψη, αίτημα της κοινωνίας η Δικαιοσύνη».

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις