Σίκινος: Τουρίστρια αποθεώνει το έθιμο με τους πιτσιρικάδες που βουτάνε στο λιμάνι όταν φεύγει το πλοίο [Βίντεο]

180

Καλά κρατεί – χάρη στη νέα γενιά – το παλιό έθιμο στη Σίκινο, που θέλει τα παιδιά να αποχαιρετούν το πλοίο της γραμμής που φεύγει από το νησί, με τους συγγενείς, τους φίλους και τους τουρίστες.

Παλαιότερα τα πλοία της γραμμής για το νησί δεν ήταν πολλά, οπότε ξεκίνησαν αυτή την παράδοση, όταν έφευγε το τελευταίο πλοίο από το νησί. Αυτό κρατεί ακόμα και σήμερα, με τη νέα γενιά να βουτάει από την αποβάθρα του λιμανιού στην Αλοπρόνοια, όταν δίνει το σήμα ο καπετάνιος και να πέφτει στα απόνερα του πλοίου.

Μία τουρίστρια ανέβασε το έθιμο στο Τικ Τοκ γράφοντας: “Στο παρελθόν οι ακτοπλοϊκές γραμμές για τη Σίκινο ήταν πολύ λιγότερες από τα άλλα νησιά των Κυκλάδων. Η παλιά συνήθεια της νέας γενιάς του νησιού να βουτάει από την προβλήτα του λιμανιού στην απαστράπτουσα θάλασσα μόλις αναχωρήσει το τελευταίο πλοίο του καλοκαιριού, διατηρείται ακόμα και σήμερα!

Τώρα όμως τα παιδιά βουτούν καθημερινά πίσω από το πλοίο μετά από κάθε αναχώρηση. Ο καπετάνιος φυσικά κορνάρει συνέχεια για τον αποχαιρετισμό”.

@haraguntli Ιn the past the ferry lines to Sikinos island, Greece were much less than the other islands of Cyclades. The old habit of the island's youth diving from the pier of the port to the sparkling sea as soon as the last ship of summer departs, is maintained even today! But now children dive daily behind the ferry after each departure…The captain, of course, honks continuously for the farewell.By insta: ispirationgr #greece #viral #greeksummer #greektiktok #CupCut #foryou #emotional #beachlife #islandlife #greekislands #summermemories ♬ Hey Ya! (My baby don't mess around) – Outkast

Ο κόσμος μαζεύεται στην προβλήτα, η μπουκαπόρτα σηκώνεται και ο καπετάνιος δίνει το σήμα κορνάροντας. Τότε ένας – ένας οι πιτσιρικάδες βουτάνε στα γαλανά νερά αποχαιρετώντας έτσι τους επιβάτες που αφήνουν το νησί.

Όταν δε ο καπετάνιος είναι λάτρης του εθίμου, κάνει και μία μανούβρα 360 μοιρών το πλοίο, όπως είχε συμβεί πριν λίγα χρόνια. Τότε είχε βουτήξει στα νερά και ο δήμαρχος, με τον καπετάνιο του πλοίου να τον χαιρετά από τα μεγάφωνα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις