ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Συνελήφθη o λιμενικός που ζήτησε χρήματα για να επιτρέψει απόπλου πλοίου

76

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων συνέλαβε έναν αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος που κατηγορείται ότι ζήτησε χρήματα με αντάλλαγμα την άδεια απόπλου σε εμπορικό πλοίο .

Με βάση τις πρώτες αναφορές της Αστυνομίας και του Λιμενικού, φαίνεται ότι ένας υποπλοίαρχος του ΛΣ είναι ύποπτος ότι ζήτησε χρήματα με αντάλλαγμα να επιτρέψει τον απόπλου εμπορικού πλοίου υπό τη δικαιοδοσία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Λιμενικό φέρεται να διαβίβασε τα στοιχεία-καταγγελίες στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων πριν από περίπου δύο μήνες, ξεκινώντας έρευνα για τον εν λόγω αξιωματικό. Κλιμάκιο της υπηρεσίας ταξίδεψε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου βρίσκεται ο υπαρχηγός και ξεκίνησε τις έρευνες. Ο ανθυπολοχαγός του ΛΣ συνελήφθη από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και αυτή την ώρα βρίσκεται υπό ανάκριση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Με βάση τις πρώτες αναφορές, ο αξιωματικός που συνελήφθη είχε προηγουμένως άδεια επιθεωρητή και κατά συνέπεια διενεργούσε ελέγχους σε εμπορικά πλοία που περνούσαν από εκεί.

Είναι γνωστό ότι το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων διευθύνεται από στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ) και εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος (ΛΣ). Συγκεκριμένα, η θέση Νο 2 έχει ανατεθεί σε αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΕΛΑΚΤ).

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!