“Γαλάζιοι Ορίζοντες”¨Συνταγές υψηλής γαστρονομίας και παραδοσιακές στη μεγαλύτερη γιορτή ψαριού

63
Φιλέτο τσιπούρας με ηπειρώτικα μπαχαρικά και ελαιόλαδο Ζαλόγγου, φιλέτο μυλοκόπι με κρέμα από όσπρια, φιλέτο λαβράκι με σαλάτα οσπριάδα, χταπόδι με παραδοσιακό πιλάφι μικρασιάτικο, μελιτζάνα με φιλέτο λαβράκι, φάβα με φιλέτο σαρδέλα, σάντουιτς με αθηναϊκή σαλάτα.

giorti_psariou__2_
giorti_psariou__4_

Αυτά είναι μερικά από τα πιάτα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε με την ομάδα του ο καταξιωμένος σεφ Τάσος Τόλης, στο πλαίσιο των γαστρονομικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας “Γαλάζιοι Ορίζοντες”, που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις αποθήκες του Παλαιού Ελαιουργείου της Ελευσίνας.

Με τις οδηγίες του σεφ Τάσου Τόλη, δημιουργήθηκαν και σερβιρίστηκαν, σε όσους έσπευσαν στον χώρο του Συνεδρίου, πιάτα με ψάρια και θαλασσινά σε ιδιαίτερους συνδυασμούς, αγνές πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που εξέπληξαν ευχάριστα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

giorti_psariou__5_
giorti_psariou__7_

Στις μαγειρικές επιδείξες συμμετείχαν μάγειρες από εστιατόρια της Ελευσίνας, σεφ από την αιγυπτιακή πρεσβεία και μαθητές από το ΙΕΚ Αναβύσσου, παρουσιάζοντας παραδοσιακές συνταγές, ιδιαίτερους μεζέδες, ιδέες για food style, αλλά και σωστό φιλετάρισμα ψαριών.

giorti_psariou__3_
giorti_psariou__6_
giorti_psariou__1_
Τα εκλεκτά πιάτα συνόδευσε γευστικό ούζο και γλυκά.

Μια γιορτή ψαριού μοναδική που άφησε το αποτύπωμά της και δημιούργησε ιδιαίτερες προσδοκίες για την επόμενη διοργάνωση.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!