Ντεμπούτο το 2025 για το νέο πρωτοποριακό Food Hall στη Στοά Αρσακείου

38

Γράφει

Ντεμπούτο το 2025 αναμένεται να κάνει το νέο πρωτοποριακό Food Hall της Legendary Food στη Στοά Αρσακείου.

Τα έργα συνεχίζονται στη Στοά με στόχο να ξεκινήσει το νέο εγχείρημα γαστρονομίας την επόμενη χρονιά.

Την αρχιτεκτονική μελέτη έχει αναλάβει το γνωστό γραφείο BETAPLAN ενώ τα έργα η τεχνική εταιρεία Exinos.

Τι περιλαμβάνει η Α’ φάση της επένδυσης

Η Legendary Food έχει μισθώσει το χώρο από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία για τα επόμενα 35+2 έτη για 1,2 εκ. ευρώ ετησίως.

Στο χώρο του Αρσακείου Μεγάρου, στο ιστορικό τετράγωνο των οδών Σταδίου, Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και Αρσάκη, θα διαμορφωθεί ένας πολυχώρος με καταστήματα πώλησης ελληνικών μεσογειακών προϊόντων, χώρους εστίασης καθώς και μαγαζιά που θα διαθέτουν το λεγόμενο fine fast food, όπως είχε παρουσιαστεί το 2020.

Γρήγορο φαγητό, μεν, υγιεινό και προσαρμοσμένο στην ελληνική μεσογειακή διατροφή δε. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο απώτερος σκοπός. Να προβληθούν τα ελληνικά προϊόντα και η ελληνική μεσογειακή δίαιτα σε μία ευρύτερη αγορά που θα δίνει τη δυνατότητα και του ηλεκτρονικού εμπορίου (σ.σ. πέραν της φυσικής παρουσίας κάθε πιθανού επισκέπτη ή καταναλωτή), ώστε τα προϊόντα της χώρας να ταξιδεύουν και να γίνονται διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο.

Το Πρόγραμμα Αξιοποίησης περιλαμβάνει την αναδιαμόρφωση της Στοάς Βιβλίου, της Στοάς Ορφέως και του Αίθριου του Αρσακείου, συνολικής έκτασης 11.000 τ.μ., ενώ θα παραμείνουν ως έχουν οι χώροι που μισθώνει από το 1984 το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ύψος της επένδυσης για την πρώτη αυτή φάση ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν 500 άμεσες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!