Δραματική η κατάσταση στο νοσοκομείο Σάμου: Έκανε 23 εφημερίες τον μήνα η παιδίατρος που κατέρρευσε – Τι απαντά ο Άδωνις Γεωργιάδης

1155

Σε απελπιστική κατάσταση έχουν φτάσει οι γιατροί στο νοσοκομείο της Σάμου, καθώς η υποστελέχωση έχει φέρει εξάντληση στο προσωπικό.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της παιδιάτρου του νοσοκομείου, η οποία νοσηλεύεται στο Τζάνειο με συμπτώματα εγκεφαλικού, λόγω εξαντλητικών ωραρίων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του νησιού.

«Διαλύθηκε το κορίτσι μας γιατί έκανε 23 εφημερίες τον μήνα» είπε στο newsit.gr συγγενής της παιδιάτρου του νοσοκομείου της Σάμου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου, το νοσοκομείο λειτουργεί με ελάχιστο ιατρικό προσωπικό, ενώ τώρα μένει και χωρίς παιδίατρο, η οποία «λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και συνεχών ενεργών εφημεριών, νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική με συμπτώματα ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου».

Μάλιστα, καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα, καθώς «το νοσοκομείο με αυτούς τους ρυθμούς κλείνει».

Αναλυτικά:

«Η κατάσταση στο Γ.Ν. Σάμου καθίσταται όλο και χειρότερη. Επανειλημμένως έχουμε δηλώσει ότι όλα τα τμήματα λειτουργούν με το ελάχιστο ιατρικό προσωπικό, ενώ η αναγκαστική υπερεφημέρευση έχει προκαλέσει, σωματική και ψυχική κόπωση.

Η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου, λόγω των εξαντλητικών ωραρίων και συνεχών ενεργών εφημεριών, νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική με συμπτώματα ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου και διακομίζεται σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο των Αθηνών. Κανένας υπεύθυνος δεν έχει κινητοποιηθεί. Αντιθέτως και ενώ το νοσοκομείο έχει τεράστιες ελλείψεις μετακίνησαν εκτός Νομού, ιατρούς από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου με την συναίνεση όλων των υπευθύνων στο Αγαθονήσι και στην Πάτμο.

Το νοσοκομείο με αυτούς τους ρυθμούς κλείνει. Επιτέλους, αν σας ενδιαφέρει κάντε κάτι άμεσα».

Τι απαντά ο Υπουργός Υγείας

Ο Υπουργός Υγείας με μια μακροσκελή του ανάρτηση στο Χ αναλύει τις κινήσεις που έχει κάνει προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό στη Σάμο, ενώ όπως ο ίδιος ανακοινώνει αναμένεται να το επισκεφθεί με τον υφυπουργό υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους τις επόμενες ημέρες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι έχουν γίνει όλες οι κινήσεις και έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις, αλλά βγαίνουν άγονες καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον του ιατρικού κόσμου. Για τον λόγο αυτό γίνονται συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού, καθώς η μοναδική παιδίατρος του νησιού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται στο Τζάνειο νοσοκομείο στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!