Μια φιλονικία για ένα… πέρασμα αιγοπροβάτων, εμβαδού… 3Χ3, παίρνει διαστάσεις βεντέτας. Αυτή εκτιμούν οι αρχές ότι είναι η αφορμή, που οδήγησε στην σοκαριστική δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, σε βάρος 69χρονου κτηνοτρόφου στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου. Το θύμα δέχτηκε τέσσερις πυροβολισμούς στο ποιμνιοστάσιο του, από τον δράστη που τον περίμενε κρυμμένος στο σημείο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

“Βλέπουν” το αυτοκίνητο του δράστη

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου εξετάζοντας το υλικό από κάμερα ασφαλείας που αποτυπώνει εξωτερικά τον χώρο του ποιμνιοστασίου, εντόπισαν όχημα να σταθμεύει έξω από τον χώρο το κρίσιμο χρονικό διάστημα. Το συγκεκριμένο όχημα αν και δεν βλέπουν τον δράστη, φέρεται να ανήκει σε άτομο, που ήταν σε αντιπαράθεση με την οικογένεια του θύματος για το “πέρασμα” των κοπαδιών. Ο βασικός ύποπτος της δολοφονικής επίθεσης δεν έχει εντοπιστεί παρότι έχουν εκδοθεί αναζητήσεις.

Πρόκειται για μέλος οικογένειας που είχε κτηματικές διαφορές με το θύμα, με την αδυναμία εντοπισμού του, να ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι είναι ο δράστης της επίθεσης.

Τον 69χρονο, εντόπισε λίγο μετά τις 07:00 το πρωί αιμόφυρτο, ο γιός του, ο οποίος ειδοποίησε το ΕΚΑΒ. Είχε δεχτεί κλήση από τον πατέρα του, λίγο πριν εκείνος χάσει τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, ο 69χρονος έχει δεχτεί δύο τραύματα στο δεξί πόδι, ένα στο αριστερό και ένα στο δεξί χέρι, με τη σφαίρα να καρφώνεται στη σπονδυλική στήλη. Το θύμα φέρει και ένα βαθύ κόψιμο στη γλώσσα, που προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία, το οποίο σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των χειρουργών του νοσοκομείου, μπορεί να προκλήθηκε από το ίδιο το θύμα, το οποίο σοκαρισμένο από τους πυροβολισμούς να δάγκωσε τη γλώσσα του, είτε την έκοψε από την πτώση, ενώ δεν αποκλείεται να έχει προέλθει από άλλο αντικείμενο και ανθρώπινη παρέμβαση.

Η επίθεση με το καυστικό υγρό

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024. Ένας 26χρονος άνδρας, βγαίνει από το αυτοκίνητο του, λίγο μετά τις 08:00 το πρωί, στην οδό Ν. Βαρδινογιάννη στο Ρέθυμνο. Αμέσως, τον προσεγγίζει μοτοσυκλέτα πάνω στην οποία βρίσκονται δύο αναβάτες με κράνη. Οι δράστες τον περιλούζουν με άγνωστο καυστικό υγρό και στη συνέχεια γίνονται καπνός. Ο 26χρονος θα μεταφερθεί στο Γ.Ν.Ν. Ρεθύμνου, με σωματικές κακώσεις στο πρόσωπο και το λαιμό. Λίγες ημέρες αργότερα οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, θα καταφέρουν μέσω βιντεοληπτικού υλικού να ταυτοποιήσουν τους δύο δράστες, αλλά και τον ηθικό αυτουργό της επίθεσης, έναν 40χρονο άνδρα από το Βιλανδρέδο, που τους πλήρωσε με 1.000 ευρώ για να προκαλέσουν σωματικές βλάβες στο θύμα με το οποίο είχαν κτηματικές διαφορές. Ο 40χρονος συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

ΡΕΘΥΜΝΟ ΕΠΙΘΕΣΗ

Δεν πέτυχε ο… σασμός

Το θύμα της επίθεσης, είναι ο γιός του 69χρονου κτηνοτρόφου που δέχτηκε τους πυροβολισμούς. Γι αυτό οι αστυνομικοί διαπιστώνοντας ότι το όχημα που βλέπουν στις κάμερες του ποιμνιοστασίου ανήκει στο πατέρα του ηθικού αυτουργού της επίθεσης με το καυστικό υγρό, εκτιμούν ότι είναι ο δράστης.

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την επίθεση με καυστικό υγρό στον 26χρονο και την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 69χρονου πατέρα του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έγιναν ανεπιτυχείς προσπάθειες από την οικογένεια του δράστη που προφυλακίστηκε να επέλθει συμβιβασμός-συμφιλίωση. Ο “Σασμός” δεν έγινε και συνεχίστηκαν τα αντίποινα, η βεντέτα…

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!