Debate ΠΑΣΟΚ: Οι νικητές, οι χαμένοι και οι ατάκες «φωτιά» των υποψηφίων

85

Το σίγουρο είναι ότι ο μεγάλος νικητής της χθεσινής βραδιάς ήταν το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί έδειξε πως είναι το κόμμα που φέρνει τις αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο. Η εισήγηση του Νίκου Ανδρουλάκη, η οποία υποστηρίχθηκε και από τους συνυποψήφιους του για ανοιχτό και διευρυμένο debate άνοιξε τον δρόμο και για τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ όλοι οι διεκδικητές της ηγεσίας έδειξαν πως θα είναι οι εγγυητές της ενότητας για την επόμενη μέρα.

Και ατάκες «φωτιά»

«Δεν είσαι Μιτεράν, δεν είσαι ευτυχώς ούτε Ερντογάν», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Χάρη Δούκα. «Δεν είχες φτιάξει ποτέ τομέα αυτοδιοίκησης», του απάντησε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Λείπεις 11 χρόνια Άννα», θύμισε ο Παύλος Γερουλάνος στην Άννα Διαμαντοπούλου. «Έβρεχε ψηφοφόρους και εμείς κρατούσαμε ομπρέλα» το σχόλιο της Νάντιας Γιαννακοπούλου. Αυτές ήταν μόνο μερικές από τις «φλογερές» ατάκες της αντιπαράθεσης των υποψηφίων στην χθεσινή τηλεμαχία των διεκδικητών της ηγεσίας. Για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά της χώρας οι αντιπαραθέσεις ήταν τόσο ανοιχτές. Οι υποψήφιοι προσπάθησαν να αποφύγουν το λάθος και να κερδίσουν τις εντυπώσεις της τηλεμαχίας. Στις πρώτες θεματικές, οι απαντήσεις ήταν μάλλον υποτονικές και η αντιπαράθεση περιορισμένη.

Όσο περνούσε η ώρα και αφού μεσολάβησαν και δύο τηλεοπτικά διαλείμματα ο διάλογος γινόταν εντονότερος και στο τρίτο μέρος όπου η θεματική ήταν η επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψαν οι μπηχτές με κάποια χτυπήματα να είναι «κάτω από τη ζώνη». «Πώς θα βάλεις δυο καρπούζια σε μια μασχάλη, δήμαρχος και πρόεδρος», ρώτησε τον Χάρη Δούκα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο Χάρης Δούκας απάντησε πως «υπάρχει ένα ευρωπαϊκό κεκτημένο και ότι και στην Ελλάδα ένας δήμαρχος μπορεί να είναι και πρόεδρος», προσθέτοντας με νόημα πως δεν είχε τεθεί τέτοιο θέμα όταν ήταν υποψήφιος για το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Καμίνης. «Είσαι λίγους μήνες δήμαρχος, δεν είσαι Μιτεράν, δεν είσαι ευτυχώς ούτε Ερντογάν, ο Καμίνης ήταν στο τέλος της θητείας σου», του απάντησε ο Ν. Ανδρουλάκης. Ο Δούκας, εμφανώς ενοχλημένος, τον κατηγόρησε για απρέπεια.

«Στην ΚΕΔΕ κατέβηκα γιατί δεν είχες φτιάξει ποτέ τομέα αυτοδιοίκησης και πρέπει να σου θυμίσω ότι δώσαμε πολύ μεγάλη μάχη να μιλήσουμε με ανθρώπους που ποτέ δεν είχαν κληθεί στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Και κάτι ακόμα, κάνουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες και δεν ταυτίζομαι ποτέ με ανθρώπους από τη γείτονα χώρα και από καθεστώτα. Νομίζω ότι αυτό που έκανες σήμερα είναι απρέπεια» αντέτεινε ο Χάρης Δούκας και η ατμόσφαιρα στο στούντιο ήταν «ηλεκτρισμένη».

Λίγο νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πει πως ο Χάρης Δούκας ήταν «ο πιο ευνοημένος» της πολιτικής του και πως εάν δεν τον είχε προτείνει για τον δήμο, σήμερα δεν θα ήταν δήμαρχος Αθηναίων. Ο Χάρης Δούκας δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τον χαρακτηρισμό «ευνοημένος» και αντεπιτέθηκε θυμίζοντας τις δηλώσεις Ανδρουλάκη πως θα ήταν «αποτυχία η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές».

Αυξημένη πίεση δέχτηκε η Άννα Διαμαντοπούλου για το παρελθόν, τα χρόνια που απείχε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το φλερτ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Λείπεις 11 χρόνια Άννα από τις μάχες», ήταν το δηκτικό σχόλιο του Παύλου Γερουλάνου. «Πώς ελπίζεις να γυρίσεις πίσω και να εμπνεύσεις εμάς;» «Αν ρωτήσεις τους πολίτες “τι είναι η Διαμαντοπούλου”, θα σου πουν όλοι ΠΑΣΟΚ», απάντησε. «Η πιο σημαντική μάχη μας ήταν το 2009 με το 2012. Έμεινα στην παράταξη. Ήμουν σε όλες τις φάσεις στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και είπα για ένα διάστημα όχι στην κομματική ζωή. Υπάρχει ζωή και έξω από το κόμμα», ισχυρίστηκε η ίδια και μίλησε για τις δράσεις που έκανε με το «Δίκτυο». Ο Μιχάλης Κατρίνης κατηγόρησε τον Δούκα πως «δεν έχει επίγνωση του ρόλου και των απαιτήσεων που έχει η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ».

Νικητής το ΠΑΣΟΚ

Από την χθεσινή βραδιά βγήκαν όλοι νικητές καθώς το debate αλλά και οι θέσεις που ανέπτυξαν οι υποψήφιοι πρόεδροι ενισχύουν το ενδιαφέρον των πολιτών για το αύριο του Κινήματος. Στοίχημα όλων των υποψηφίων είναι το Κίνημα να βγει ακόμα περισσότερο ενισχυμένο με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση στις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!