Στις προκλήσεις της ναυτιλίας, αναφέρθηκε η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών από το βήμα της Στέγης Πολιτισμού στο πλαίσιο του εορτασμού της 40ής επετείου του Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου & Οικονομικών “Κώστας Γραμμένος”.

Η ναυτιλία, ανέφερε, η πρόεδρος της ΕΕΕ, ενώνει λαούς, κοινωνίες, οικονομίες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. “Η πραγματική αυτή διάσταση της ναυτιλίας πρέπει να γίνει κτήμα όλων, των ηγετών, αλλά και των πολιτών. Και ο αόρατος ρόλος της να γίνεται συνεχώς πιο κατανοητός και πιο ορατός” τόνισε η Μελίνα Τραυλού. “Ως άνθρωποι της ναυτιλίας χρειάζεται να αντιληφθούμε την αναγκαιότητα αυτή και να εργαστούμε και να συνεργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση, σεβόμενοι πάντα τις αξίες και τις αρετές του κλάδου μας: την αριστεία, την αξιοκρατία και την εξωστρέφεια, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει ο καθηγητής Γραμμένο. Σε αυτή την ιδιαίτερα απαιτητική αποστολή μας, το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι η κινητήριος δύναμη, αλλά και ο θεματοφύλακας του κλάδου μας… του παρόντος και του μέλλοντος του. Το να προστατεύσουμε και να θωρακίσουμε τη ναυτιλία είναι καθήκον και ευθύνη όλων μας. Για εμάς, τη ναυτιλία των Ελλήνων, είναι και χρέος μας ως έθνος ναυτικό και ως η ποντοπόρος, πρωτοπόρος, ηγέτιδα ναυτιλία” συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε η κ. Τραυλού, “το διεθνώς αναγνωρισμένο ομώνυμο Κέντρο είναι ένας παγκόσμιος κόμβος αλληλοσύνδεσης της ναυτιλίας, του εμπορίου και των χρηματοοικονομικών, μέσω της διδασκαλίας, της έρευνας και του διαλόγου. Ως πνευματικός πατέρας σχεδόν 5.000 αποφοίτων από 160 χώρες, προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρει μια νέα γενιά ηγετών που εξέλιξαν, εξελίσσουν και οδηγούν την οικονομική και ναυτιλιακή κοινότητα στη νέα εποχή. Το αποτύπωμά του είναι καθοριστικό. Συνέβαλε και συμβάλλει στην ανάδειξη του άλλοτε “αθέατου” ρόλου της ναυτιλίας σε σχέση με την παγκόσμια οικονομική λειτουργία και ανάπτυξη”.

Μελίνα Τραυλού: Η ναυτιλία ενώνει λαούς, κοινωνίες, οικονομίες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες

Μόλις δύο μέρες πριν, η ίδια εγκαινίασε και επίσημα τα δύο πρώτα σχολεία που αποκαταστάθηκαν μετά τις ζημιές από την κακοκαιρία “Daniel”, με αποκλειστική χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Παλαμά Καρδίτσας που επισκευάστηκαν με χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών παρουσία, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, της Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνας Τραυλού, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κωνσταντίνου Τέλιου, του Δημάρχου Παλαμά Σωκράτη Δασκαλόπουλου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου, του Πρόεδρου του Δ.Σ. της “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.) Τιμολέοντα Κατσίπου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. Αθανάσιου Γιάνναρη, εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας, Εκπαιδευτικών, Γονέων και πλήθος κόσμου.

Η Πρόεδρος της Ένωσης στην ομιλία της ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους τονίζοντας ότι “από την πρώτη στιγμή της κρίσης, καταρτίσαμε σχέδιο δράσης για τη στήριξη της Θεσσαλίας. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που ονομάστηκε τιμής ένεκεν “Άγιος Νικόλαος” και αγκαλιάζει τρία πεδία προσφοράς: Παιδεία, Πολιτισμός, Υγεία. Απόλυτα συνειδητά ξεκινήσαμε με την Παιδεία και συγκεκριμένα με την αποκατάσταση των ζημιών σε όλα τα σχολεία, συνολικά 33, που επλήγησαν, καθώς και την αναβάθμισή τους, όπου χρειάζεται.

Ως ελληνικός εφοπλισμός διαχρονικά θέτουμε – τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά – την Παιδεία και τη νέα γενιά στο επίκεντρο της προσφοράς μας στην πατρίδα.
Έχοντας επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές, έχω παρακολουθήσει όλα τα στάδια αποκατάστασης και αναβάθμισης των σχολείων. Ο στόχος μας έχει επιτευχθεί. Με υπερηφάνεια παραδίδουμε στα παιδιά μας, στο μέλλον της πατρίδας μας, τα σχολεία τους καλύτερα και πιο σύγχρονα. Αυτά τα στολίδια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συγκίνηση από τα χαμόγελα που, σήμερα, βλέπουμε ζωγραφισμένα στα πρόσωπα των παιδιών. Και εύχομαι από καρδιάς τα παιδιά μας, φοιτώντας σε αυτά να τα χαίρονται”.

130.000.000 ευρώ στους τομείς υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας, επισιτιστικής βοήθειας, έργων δημοσίου ενδιαφέροντος καθώς και στην αντιμετώπιση κρίσεων από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Είναι χαρακτηριστικό πως ακολουθώντας τη δέσμευσή της “Κοινωνία και Ναυτιλία Πάντα Μαζί”, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών θέσπισε πέρυσι το ιδιαίτερα διευρυμένο πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ +100 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ”, καθώς και την υποτροφία με τη συμβολική ονομασία “Αριστεία”, για την, τον άριστο των αρίστων. Οι υποτροφίες αφορούν σε σπουδές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, σε μεταπτυχιακά προγράμματα προδιδακτορικού επιπέδου, πλήρους μονοετούς ή διετούς φοίτησης.

Μελίνα Τραυλού

Πάνω από 1.500.000 ευρώ

Το φετινό πρόγραμμα ενισχύθηκε αριθμητικά και ανέρχεται στις 110 συν την υποτροφία “Αριστεία”, με το ύψος του να ξεπερνά το 1.500.000€! Συγκεκριμένα, χορηγήθηκαν υποτροφίες σε 46 νέες και 65 νέους αριστούχους, από 20 περιοχές της πατρίδας μας, ώστε να ακολουθήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές σε 10 επιστημονικά πεδία, σε 14 χώρες, σε 52 Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Όλες και όλοι, οι 111 υπότροφοι πληρούν τα αυστηρά κριτήρια της προκήρυξης και έχουν επιτύχει ιδιαίτερα υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέχθηκαν μεταξύ συνολικά 650 υποψηφίων από την επιτροπή αξιολόγησης υποτροφιών, η οποία απαρτίζεται από Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, με Πρόεδρο, τον κύριο Γιάννη Ξυλά, καθώς και τους κύριο Νικόλα Βενιάμη, κύριο Ντίνο Καρούση, κύριο Αλέξανδρο Παππά και κυρία Έφη Στρατάκη. Επιπροσθέτως και τους καθηγητές, κύριο Ανδρέα Παπανδρέου, Καθηγητή Περιβαλλοντικών Οικονομικών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κύριο Ηλία Παπαϊωάννου, Καθηγητή Οικονομικών στο London Business School, καθώς και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, κύριο Γιάννη Βακαρέλη.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!