Μαγευτικές εικόνες αντίκρισαν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της χώρας το βράδυ της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου 2024, αφού το Βόρειο Σέλας έκανε την εμφάνισή του για τέταρτη φορά την τελευταία 20αετία.

Σπάνια είναι ορατό στην Ελλάδα και εμφανίζεται στις πολικές περιοχές, όπου τα φορτισμένα σωματίδια του ηλιακού ανέμου αλληλεπιδρούν με τη μαγνητόσφαιρα της Γης, δημιουργώντας φωτεινές, πολύχρωμες κουρτίνες στον ουρανό.

Το εντυπωσιακό φαινόμενο εμφανίστηκε τόσο στη Μακεδονία και τη Θράκη, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, ενώ, όπως επισημαίνει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογίας Υπηρεσίας, Θεόδωρος Κολυδάς, ήταν ορατό στην Ευρώπη ακόμη και στα Κανάρια Νησιά.

Το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δημοσίευσε από την πλευρά του φωτογραφίες από το όρος Πάικο, τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, τα Μουδανιά Χαλκιδικής, το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, την Λιβαδειά, την Εύβοια, την Κρήτη, τη Λέσβο, την Κέρκυρα, τον Ωρωπό και την Πεντέλη Αττικής.

Το Σέλας ήταν ορατό και από τα Γρεβενά, τη Λάρισα, τον Βόλο, τη Σκιάθο, τη Λιβαδειά, την Εύβοια, την Κρήτη, τη Λέσβο, την Κέρκυρα και την Αττική.

Στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας ο ουρανός πήρε ένα πιο κοκκινωπό χρώμα, με τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν να εντυπωσιάζουν.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!