Περισσότεροι από 200 δήμοι στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Δικτύου Υγιών Πόλεων

12

Με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση εκ μέρους των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πανελλαδικά, πραγματοποιήθηκαν από την Πέμπτη 10 έως το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024 οι εργασίες για το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο Δήμο Μάνδρας – Ειδύλλιας, με τίτλο «Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα και Υγεία με την Αυτοδιοίκηση μπροστά», στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας καθώς και στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Βιλίων, με την Υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας, είναι ο πρώτος Δήμος της Ελλάδος που εκπονεί σχέδιο υγειονομικής προστασίας, μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν σημαντικές ανακοινώσεις από διακεκριμένους ιατρούς, επιστήμονες, αλλά και στελέχη της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κεντρικός άξονας των διαπιστώσεων που προέκυψαν ήταν η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ζητήματα που αφορούν στην πρόληψη της υγείας, αλλά και της ασφάλειας των πολιτών. Διακεκριμένοι επιστήμονες και ιατροί μίλησαν για τη σύνδεση της υγείας και την ανάπτυξη στρατηγικών Δημόσιας Υγείας μέσω της συνεργασίας Κεντρικής Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Αρμόδιος Γ. Δρίκος μετά την ολοκλήρωση του 19ου Πανελληνίου Συνεδρίου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ο Δήμος μας, απέκτησε την μεγαλύτερη ουσιαστική εξωστρέφεια που έχει γνωρίσει ποτέ στην ιστορία του. Η διοργάνωση του 19ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο Δήμο Μάνδρας – Ειδύλλιας, με τίτλο «Περιβάλλον, Ανθεκτικότητα και Υγεία με την Αυτοδιοίκηση μπροστά», σηματοδότησε την έναρξη μίας νέας εποχής εξωστρέφειας και συνεργασίας όπου οι Δήμοι πλέον θα έχουν τον πρώτο ρόλο στην διαχείριση των ζητημάτων υγείας, περιβάλλοντος και κοινωνικής φροντίδας. Επιπροσθέτως, γινόμαστε ο πρώτος Δήμος που υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΕΔΔΥΠΠΥ για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών.

synedrio-9
synedrio-8
synedrio-3
synedrio-10

Ο σκοπός του παρόντος Μνημονίου Συνεργασίας είναι η συνεργασία μεταξύ του Δικτύου και του Δήμου για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου υγειονομικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Η συνεργασία αυτή αποσκοπεί στην ενημέρωση του Δήμου σχετικά με την επιχειρησιακή αναγκαιότητα και τα προσδοκόμενα οφέλη από την εφαρμογή του σχεδίου και η βελτίωση της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής των δημοτών μέσω στοχευμένων δράσεων και πρωτοβουλιών.

Μετά το ολοκληρωμένο «1ο Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας της πόλης» για την πρόληψη και διαχείριση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών αναπτύσσουμε μία ακόμη πρωτότυπη, πολύπλευρη και πολυποίκιλη δράση ανθρωπιστικής φύσεως. Πραγματοποιήσαμε δωρεάν για τους δημότες μας 119 μετρήσεις οστικής πυκνότητας, 40 Ακουστική Ικανότητα, 40 μέτρηση αρτηριακής πιέσης, 110 Πελματογραφήματα. Ευχαριστώ πολύ τους 30 Δημάρχους που μας τίμησαν με την παρουσία τους όπως και την κα Ελένη Γιαμαρέλλου Ομ. Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμωξεων ΕΚΠΑ αλλά και τους πάνω από 100 ομιλητές και ομιλήτριες – ιατρούς, ερευνητές, ειδικούς επιστήμονες, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής που μέσω των παρεμβάσεών τους ανέδειξαν τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην επίλυση των προβλημάτων της δημόσιας Υγείας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες».

Στο συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 200 ∆ήµοι, 5 Περιφέρειες 600 σύνεδροι με φυσική παρουσία και το παρακολούθησαν διαδικτυακά μέσα από Live streaming πάνω από 400 συμμετέχοντες από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα.

synedrio-7
synedrio-5
synedrio-2
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!