Στα καλύτερα εξωτικά νησιά του κόσμου αναδείχθηκε ένα ελληνικό νησί του ανατολικού Αιγαίου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Express, εξυμνώντας τις άγνωστες ομορφιές της Ελλάδας.

Ο λόγος για τους πανέμορφους Λειψούς, οι οποίοι παρουσίασαν αύξηση στις αφίξεις ακόμα και τον Σεπτέμβριο.

Απευθυνόμενη σε δεκάδες εκατομμύρια δυνητικούς ταξιδιώτες, η δημοφιλής βρετανική εφημερίδα αναφέρει:

«Οι Λειψοί, ένα μικρό, γραφικό Ελληνικό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος θεωρείται για το 2025 ο δεύτερος πιο εξωτικός και αυθεντικός προορισμός του κόσμου. Μακριά από τα πλήθη τουριστών που συρρέουν σε δημοφιλή νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, οι Λειψοί παραμένουν ένας μυστικός προορισμός που προσφέρει στους πιστούς επισκέπτες του μια αυθεντική Ελληνική ατμόσφαιρα.

leipsoi_1_1e907.jpg

Σημείο αναφοράς του νησιού είναι το ομώνυμο γοητευτικό χωριό με τα λευκά ασβεστωμένα σπιτάκια, τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και ένα οργανωμένο λιμάνι με ταβέρνες, καφετέριες και καταστήματα. Οι παραλίες του νησιού αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης, γνωστές για τα κρυστάλλινα νερά και το γαλήνιο περιβάλλον τους.

leipsoi_1_01885.jpg

Οι Λειψοί δεν φημίζονται μόνο για τη φυσική τους ομορφιά αλλά και για την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά. Ένας από τους πιο σημαντικούς θρησκευτικούς χώρους της είναι η εκκλησία της Παναγίας του Χάρου, η οποία χρονολογείται από τον 7ο αιώνα».

leipsoi_2_a5855.jpg

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!