Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αμφισβητήθηκε έντονα τα τελευταία χρόνια και δέχθηκε κριτική γιατί είναι απότομος, δεν κάνει γκελ στον κόσμο, δεν είναι συμπαθητικός και δημοφιλής. Έτσι, μετά τις ευρωεκλογές αναγκάστηκε να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, τις οποίες και ξανακέρδισε, γεγονός που φαίνεται πως βελτίωσε σημαντικά την εικόνα του.

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τις εσωκομματικές κάλπες δείχνουν ανεβασμένα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ίδιου.

Μέτρηση τη μέτρηση κερδίζει πόντους, με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega την Πέμπτη να τον εμφανίζει ως το δημοφιλέστερο πολιτικό αρχηγό, πάνω και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη δημοσκόπηση τους Metron Analysis ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, καθώς από το 34%- που ήταν το ποσοστό του τον Σεπτέμβριο- ανεβαίνει στο 41%.

Δεύτερος είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 38%, ο οποίος χάνει δύο μονάδες, σταθερή στο 37% είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ τέταρτος με 34% είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, με 18% βρίσκεται στην όγδοη θέση πίσω και από τους Κυριάκο Βελόπουλο (22%), Αλέξη Χαρίτση (21%) και Αφροδίτη Λατινοπούλου (20%).

Προφανώς, οι δημοσκοπήσεις είναι μία “φωτογραφία της στιγμής” και αυτή τη στιγμή ο Ανδρουλάκης διανύει έναν δεύτερο μήνα του μέλιτος, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη σαφή βελτίωση των ποσοστών του.

Έκανε μια καλή εκστρατεία, χωρίς φανφάρες, ενώ και οι αποφάσεις του για αξιοποίηση στελεχών όπως ο Παύλος Γερουλάνος και η Άννα Διαμαντοπούλου ισχυροποιούν το προφίλ του. Θέλετε και να τον… ευνοεί λίγο η Metron Analysis, λόγω Mega; Κι αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι και μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ κερδίζει επίσης πόντους στην πρόθεση ψήφου, ενώ στη Metron Analysis υπάρχει εκτίμηση ψήφου που το φέρνει μία ανάσα από το 20%.

Τέτοιο ποσοστό δεν έπιασε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, ούτε το 2021 που πρωτοεξελέγη, ενώ θυμίζουμε πως σε αυτά τα επίπεδα το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη έχει να βρεθεί από το μακρινό 2011!

Έπειτα από 13 χρόνια υπάρχει ζωή στον πλανήτη ΠΑΣΟΚ, αλλά όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ το κόμμα απέχει πολύ ακόμα από το να θεωρείται “κυβερνών” κόμμα στη συνείδηση του κόσμου και φυσικά ο Μητσοτάκης δεν θα παραδώσει το Κέντρο αμαχητί.

Για να γυρίσει ο ήλιος (ο πράσινος) θέλει δουλειά πολλή…

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!