ΥΛΙΚΑ
Για το κρεμώδες τυρί cottage:
450 γραμμάρια τυρί cottage (προτείνεται το Good Culture)
¼ φλιτζανιού θρυμματισμένη φέτα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τις μαριναρισμένες ντομάτες:
2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
¼ φλιτζανιού φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
¼ φλιτζανιού φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Προαιρετικά: πίτα τσιπς ή κρουτόν για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε το τυρί cottage, τη φέτα και το ελαιόλαδο.
450 γρ. τυρί cottage, ¼ φλ. θρυμματισμένη φέτα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, προσθέστε τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε απαλά και αφήστε το μείγμα να μαριναριστεί για 15 λεπτά.
2 φλ. ντοματίνια, ¼ φλ. μαϊντανός, ¼ φλ. βασιλικός, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι
Απλώστε το κρεμώδες τυρί cottage σε ένα ρηχό μπολ ή πιάτο. Προσθέστε από πάνω τις μαριναρισμένες ντομάτες.
Σερβίρετε με πίτα τσιπς ή κρουτόν, αν θέλετε.
Αποθηκεύστε το μείγμα του τυριού cottage και τις ντομάτες σε ξεχωριστά δοχεία στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
√ H πρωτότυπη συνταγή βρίσκεται εδω Savory Whipped Cottage Cheese and Tomatoes Bowl