Γιατροί αφαίρεσαν τεράστια μπάλα από τρίχες από το στομάχι 8χρονης [Βίντεο]

541

Ένας γιατρός στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης έσωσε τη ζωή σε ένα 8χρονο κοριτσάκι, όταν μετά από επέμβαση έβγαλε από το στομάχι της μια τεράστια μπάλα από τρίχες.

Το μικρό κοριτσάκι έπασχε από το σύνδρομο «Ραπουνζέλ».

Πρόκειται για την «κακή» συνήθεια να «μασουλάει» κάποιος τα μαλλιά του και στη συνέχεια να τα καταπίνει, λες και πρόκειται για τροφή.

Καθώς όμως δεν γίνεται πέψη των μαλλιών αυτά συσσωρεύονται μέσα στο στομάχι και επεκτείνονται προς τα έντερα.

Όπως εξήγησε ο γιατρός της 8χρονης, όντως η ζωή του συγκεκριμένου παιδιού διέτρεχε κίνδυνο. Πάντως, όπως είπε, οι γιατροί συχνά αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά.

Το βίντεο από την χειρουργική επέμβαση το έστειλε ο γιατρός  στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, παρακαλώντας τον να το δείξει ώστε να ευαισθητοποιήσει τους γονείς για αυτή τη διαταραχή.

«Οι γιατροί μας είπαν, μπορεί να είναι σκληρή εικόνα, αλλά δείξτε το, έχουμε πολλά περιστατικά, ας γίνει παράδειγμα για τους γονείς..» ανέφερε ο Γιώργος Παπαδάκης.

Βίντεο από παρόμοιο περιστατικό

Το «Σύνδρομο της Ραπουνζέλ» είναι αρκετά διαδεδομένο – ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες- και πρόκειται για  διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την εμμονή του ατόμου να τραβά και να αφαιρεί τρίχες από κάθε σημείο του σώματός του, αλλά και τριχοφαγίας, όταν δηλαδή οι τρίχες τρώγονται μετά την αφαίρεσή τους από το δέρμα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις