Περί ¨Προοπτικών αναβάθμισης της ηθικής του Αριστοτέλη στη σύγχρονη παγκοσμιοποίηση» ο λόγος στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη στο Αργοστόλι (Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00), με αφορμή την παρουσίαση του 29ου τόμου της περιοδικής έκδοσης «ΚΥΜΟΘΟΗ», του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

           Στην εκδήλωση την οποία παρακολούθησε αρκετός κόσμος, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ν. Βαλλιανάτος, το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΗΚΕ Βαγγέλης Ευαγγελάτος, ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Κώστας Γρηγορόπουλος ενώ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τραυλός έστειλε χαιρετισμό.

           Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο φιλόλογος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κεφαλονιάς – Ιθάκης Δημήτρης Ζαβιτσιάνος, ο οποίος προλόγισε το θέμα της διάλεξης και  τους δύο ομιλητές.

            Πρώτος ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ηλίας Τουμασάτος ο οποίος παρουσίασε τους συγγραφείς και ανέλυσε το περιεχόμενο του νέου τόμου.

            Στη συνέχεια έδωσε διάλεξη ο καταγόμενος από την Έρισο Κεφαλονιάς κ. Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης,  Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Universite Libre de Bruxeles, Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα «Προοπτικές αναβάθμισης της ηθικής του Αριστοτέλη στη σύγχρονη παγκοσμιοποίηση».

              Τόσο από την ίδια τη διάλεξη και τον διάλογο που ακολούθησε, όσο και από τις ερωτήσεις που έθεσαν στον ομιλητή αρκετοί από τους παρευρισκόμενους , αναδείχθηκε το ζήτημα αν υπάρχει δυνατότητα η Αριστοτελική ηθική και σκέψη, να έχει εφαρμογή ή αν μπορεί και σε ποιο βαθμό να επηρεάσει τη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη κοινωνία στην οποία κυριαρχεί το ζήτημα της πολυπλοκότητας.

               Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων κ. Δημήτρης Ζαβιτσιάνος ανέγνωσε ομόφωνη απόφαση, με την οποία τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον συμπατριώτη μας Καθηγητή Φιλοσοφίας κ. Λάμπρο Κουλουμπαρίτση για τη συνεργασία του στη συγγραφή του 29ου τόμου της περιοδικής έκδοσης «ΚΥΜΟΘΟΗ» και του απένειμε  τιμητική πλακέτα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις