Την πρώτη του βασιλόπιτα έκοψε χθες ο νεοσύστατος Δήμος Αργοστολίου στην καλαίσθητη αίθουσα του ΜΥΘΟΣ  ESTIASIS στα Τραυλιάτα , δια….. μαχαίρας του πρώτου του δημάρχου Θεόφιλου Μιχαλάτου!

Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο , οικογένειες δημοτικών υπαλλήλων, δημοτικοί σύμβουλοι , τοπικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ευχές στον κόσμο έδωσαν με μικρές ομιλίες του ο οικοδεσπότης δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος  ο  Αλέξανδρος Παρίσης, ο Γιάννης Κουρούκλης , ο Αλέξανδρος Παντελιός,  ο Σπύρος Πεφάνης .

Στην εκδήλωση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΑΝΑΣΑ Σπύρος Γαλιατσάτος οι οποίοι και χαιρέτησαν.

Την βασιλόπιτα ευλόγησαν ιερείς χοροστατούντος του αρχιμανδρίτη Σπύρου Πετεινάτου.

Το event περιλάμβανε φαγητό αλλά και

ζωντανό μουσικό πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος ήταν ευδιάθετος και τα είχε αναλάβει όλα! Εκτός την υποδοχή έκανε και ο ιδιος την παρουσίαση των ομιλητών..

Όσο αφορά τον ….. λογαριασμό . Ποιος πλήρωσε δηλαδή την εκδήλωση.  Δεν υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (τουλάχιστον δεν έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) ότι πληρώθηκε από το ταμείο του δήμου.

Ομως ! Σε περίοπτη θέση ήταν η λίστα των χορηγών της εκδήλωσης. Εντυπωσιακά ονόματα ! Μεταξύ αυτών βρίσκονται και οι μεγάλοι προμηθευτές και εργολάβοι του πρ. δήμου Κεφαλονιάς.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

 Πάντως στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν βρέθηκε   απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου για την αποδοχή των χορηγιών, ούτε και σαν θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβολίου την επόμενη Τετάρτη (αν και εκ των υστέρων αποδοχή δεν είναι νόμιμη)..

Είναι ένα μεγάλο θέμα αυτό. Αν θυμηθούμε ότι ο νυν δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης του τότε Δήμου Κεφαλονιάς είχε απαιτήσει (δηλώνοντας ότι θα φθάσει και έως τα δικαστήρια)   να του δοθεί η λίστα των δωρητών των σεισμόπληκτων του 2014 με τις αντίστοιχες δωρεές. Μια λίστα η οποία ουδέποτε ήρθε στη δημοσιότητα και ουδέποτε έφθασε στη δικαιοσύνη το ..αίτημα έξι χρόνια τώρα. (Σήμερα 26/1/2020 είναι ακριβώς η 6η επέτειος του πρώτου σεισμου του 2014).

Είτε χορηγοί βασιλόπιτας, είχε χορηγοί δείπνου μετα μουσικής , είτε χορηγοί δώρων, έπρεπε να υπάρχει έγκριση της οικονομκής επιτροπής και στη συνέχεια αν γινόταν αποδεχτή και έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Αργοστολίου και βεβαιως  πλήρη διαφάνεια για την χορηγία του καθ’ ενός εξ αυτών..

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι δήμαρχοι ζητούσαν από εργολάβους και προμηθευτές επιπλέον έργα για τους δημότες  πχ τσιμέντο για λακκούβες, βάψιμο κάποιου σχολείου, καθαρισμό μονοπατιών ..  από χθες είδαμε χορηγούς για χορούς , δώρα και πανηγύρια . Χορηγίες που δεν απευθύνονται στο σύνολο των δημοτών αλλά σε δημοτικούς υπαλλήλους και σε….. καλεσμένους.

Και σε αλλα με υγεία!

Ελένη Δ. Χιόνη

√  Περισσότερες φωτογαφίες στο facebook του kefaloniapress , εδω (κλικ)

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΙΝΕΤΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΦΑΝΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΟΥΡΗΣ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. […] Θυμάστε την έντονη κριτική που ασκήσαμε στον δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο για την μη σύννομη διαδικασία αποδοχής χορηγιών στην πίτα του Δήμου . Διάβασε εδώ : Η μετα …… χορηγών βασιλόπιτα του Δήμου Αργοστολίου! […]

Comments are closed.