Ρεπορτάζ Φωτογραφίες βίντεο : ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την Κυριακή το απόγευμα ο χορευτικός σύλλογος ‘’ Χωροπουλα ‘’ στο κλειστό γυμναστήριο Ληξουρίου .

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ευλόγησε ο ιερέας Αθανάσιος Λυκουδης παρουσία όλου του Δ.Σ του συλλόγου που απαρτίζεται απο την Προεδρο Καλομοιρα Σολωμου , Αντιπρόεδρο Αριάδνη Μοσχονα , Γραμματέα Αγγελική Λεγατου , την ταμία Αικατερίνη Σολωμου , και τα μέλη Ευαγγελάτο Διονύση , Παπαφλωρατου Μαρια , και Γκελου Μαρια .

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης ,και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Ληξουρίου Ανδρέας Γρηγορόπουλος.

Η πρόεδρος του συλλόγου Καλομοίρα Σολωμού , καλωσόρισε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου , ύστερα από δυο χρόνια που δεν πραγματοποιούταν η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας ., και ευχήθηκε σε όλους εκ μέρους του Δ.Σ της δασκάλας και των χορευτικών τμημάτων , να εχουν ενα ευτυχισμένο και δημιουργικό νεο, έτος , με υγεία , ειρήνη , πρόοδο , κοινωνική δικαιοσύνη , οικογενειακή και επαγγελματική ευημερία .

Επίσης η κ. Σολωμού ευχαρίστησε τους γονείς των μαθητών , και το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων , για τη συνεχή στήριξη του , και για τον πλούσιο μπουφέ που ετοίμασαν για την αποψινή εκδήλωση , το Δημο Ληξουρίου , τους Διονύση και Νικολα Ευαγγελάτο , τον Μιχαλη Λιατο και τις κυριες Αννα Βασιλατου , και Κατερινα Σολωμου για τις υπέροχες χειροποίητες βασιλόπιτες , που προσέφεραν.

Μετα την κοπή της πιτας τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου  χόρεψαν Χορούς , ενω στην  πρωτη του εμφανιση το μικρο τμήμα του συλλόγου  , ενθουσίασε ολους τους παρευρισκόμενους . Δασκάλα Χορού του Συλλογου ‘ ΧΩΡΟΠΟΥΛΑ είναι η Λένα Αραβαντινού.

Μετα την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων υπηρχε πλουσιος μπουφές με εδέσματα που ετοίμασαν οι γονεις των παιδιών , και οι κυριες του Δ.Σ του συλλόγου .

Συγχαρητήρια στην πρόεδρο και σε ολα τα μέλη του Χορευτικού Συλλόγου ‘ΧΩΡΟΠΟΥΛΑ ‘ για την ομορφη εκδήλωση  ,και για την μεγαλη προσπαθεια που κανουν για την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιά .

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ληξουρίου ‘ΧΩΡΟΠΟΥΛΑ’ ιδρύθηκε το 1982 , και σκοπος του συλλόγου ειναι η διατήρηση και μεταδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κεφαλλονιας , αλλα και ολης της Ελλάδας , της Κύπρου , του Πόντου , και της Μ. Ασίας .

Σήμερα  λειτουργει με 10 χορευτικές ομάδες παραδοσιακών χορών ,και επισης τα τελευταία  χρόνια  ασχολείται με τη διδασκαλία χορογραφικων  , βασισμένων στη σύγχρονη ελληνική μουσική , και λειτουργεί και τμήμα καλλιτέχνικης απασχόλησης για μικρους μαθητές .

Περισσότερες φωτογραφίες

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις