Μουσικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2024 “DAYS OF MUSIC’’

104

Μουσικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2024 “DAYS OF MUSIC’’
Κηποθέατρο Γυμνασίου Ιθάκης
Τετάρτη 7/8 Νalyssa Green & Δεσποινίς Τρίχρωμη
Πέμπτη 8/8 Φοίβος Δεληβοριάς
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος Ελεύθερη

Ο Δήμος Ιθάκης διοργανώνει το Μουσικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2024 “Days Of Music’”, με σκοπό, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες που θα κατακλύσουν το νησί την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και για τους συμπολίτες μας, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν ένα φεστιβάλ με συγκροτήματα από ποικίλους μουσικούς χώρους.

Στόχος της δημιουργικής του ομάδας είναι ο εναγκαλισμός καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής σκηνή πρωτίστως, που ειδικά τα τελευταία χρόνια συνιστά πόλο έλξης των περισσότερο ανήσυχων κι απαιτητικών ακροατών, με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που είτε ήδη έχουν κερδίσει την αποδοχή του κοινού, είτε λειτουργούν ως προτάσεις φιλόδοξες να κατακτήσουν το ενδιαφέρον στο άμεσο μέλλον, με απότερο σκοπό, τον συνδυασμό της Παραδοσιακής Μουσικής με την Σύγχρονη Τέχνη.

Για τον λόγο αυτό, φέτος θα παρουσιαστεί: ο Φοίβος Δεληβοριάς εκ των κορυφαίων τραγουδοποιών της γενιάς του, η Nalyssa Green & η Δεσποινίς Τρίχρωμη, δύο συνθέτριες που έχουν δώσει το στίγμα τους στην σύγχρονη ελληνική μουσική με σημαντική παρουσία.

Φοίβος Δεληβοριάς

Με τους γενναίους μουσικούς που τον συνοδεύουν, τον Κωστή Χριστοδούλου στα πλήκτρα και τον Σωτήρη Ντούβα στα τύμπανα, έρχονται από το παράλληλο σύμπαν της πραγματικότητας στο Κηποθέατρο Γυμνασίου Ιθάκης για να βρουν ό,τι δεν φαίνεται, ό,τι ήταν πάντα δίπλα μας, ό,τι δε σταμάτησε ποτέ.

Μια μουσική παράσταση βασισμένη σε όλη την τραγουδοποιία του Φοίβου από τα 16 του έως σήμερα, με ηλεκτρισμό και συγκίνηση, με τον αρχαίο θησαυρό στο σεντούκι και τον καθρέφτη σπασμένο διά παντός.

Nalyssa Green & Δεσποινίς Τρίχρωμη

Η Nalyssa Green και η Δεσποινίς Τρίχρωμη, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, ταξιδεύουν για πρώτη φορά στην Ιθάκη για να δώσουν μία συναυλία κοινή, παίζοντας επιλογές τραγουδιών από την δισκογραφία τους αλλά και αγαπημένων διασκευών. Μαζί με το μαγιό και το αντηλιακό, φέρνουν τις μαγικές διφωνίες τους, τις ιδιαίτερες μελωδίες, και την όμορφη αλληλεπίδρασή τους στη σκηνή, σχηματίζοντας μέσα από την πολύχρονη μουσική τους συνύπαρξη, το δικό τους ταξίδι συναισθημάτων: από τη μελαγχολία έως τον χορό, από τη λύπη ως τη χαρά, από τη θάλασσα ως το φεγγάρι.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!