Εθελοντές της Aegean Rebreath θα καθαρίσουν το Λιμάνι Αργοστολίου στις 7 & 8 Σεπτέμβρη

41

Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο δράσεις για το θαλάσσιο περιβάλλον του Αργοστολίου υπόσχεται η περιβαλλοντική οργάνωση Aegean Rebreath και η APIVITA το διήμερο 07-08 Σεπτεμβρίου.

Οι διήμερες δράσεις θα περιλαμβάνουν καθαρισμό του λιμανιού, ανέλκυση εγκαταλελειμμένων διχτυών από υφάλους, ερευνητικές δραστηριότητες και συγκέντρωση δεδομένων με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας.

Η αποστολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Αργοστολίου στο Δίκτυο Μπλε Δήμων όπως και της εγκατάστασης Σταθμού Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων στο λιμάνι.

Συμμέτοχοι σε αυτήν προσπάθεια οι δημοτικές αρχές και η αλιευτική κοινότητα του νησιού.

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη της Aegean Rebreath στο νησί της Κεφαλονιάς καθώς το 2021 είχε βρεθεί και στο λιμάνι της Σάμης.

Σκοπό της επίσκεψης αποτελεί πέραν της αποφόρτισης του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε τοπικό επίπεδο και η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Οι δράσεις αναμένεται να υλοποιηθούν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 έως τις 19:00 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 έως τις 12:00 στο λιμάνι του Αργοστολίου.

Οι εθελοντές του οργανισμού θα υποδεχτούν με χαρά κατοίκους και εθελοντές του νησιού που θα θελήσουν να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν.

√ Για τη δράση της οργάνωσης μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της εδω https://aegeanrebreath.org

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!