ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ “Ο ΚΕΦΑΛΟΣ”
Τηλέφωνο : 26710.29005
email: argostolitheatre@yahoo.gr

Αργοστόλι 09/09/2024

ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΕΦΑΛΟ

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024, στις 8.30μμ στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου ‘Ο Κέφαλος’, θα πραγματοποιηθεί ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ, με τη συμμετοχή της ‘Μικτής Χορωδίας & Μαντολινάτας Λειβαθούς’, Διεύθυνση Βασίλης Καλογηράς και της Γυναικείας Χορωδίας ‘ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ’, από την Ουγγαρία, Διεύθυνση Γιαννούλα Στεφανίδου. Στο πιάνο συνοδεύει η Τζουλιέττα Μωραΐτη

Οι δύο χορωδίες θα τραγουδήσουν ξεχωριστά μέρος του ρεπερτορίου τους και θα κλείσουν το πρόγραμμα τραγουδώντας από κοινού!

ΧΟΡΩΔΙΑ ¨ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ¨
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελληνίδων και Ουγγαρέζων Γυναικών ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ιδρύθηκε το 2001. Τα μέλη που τον απαρτίζουν σήμερα, είναι γυναίκες Ελληνικής καταγωγής και Ουγγαρέζες, οι οποίες ενδιαφέρονται για τον Ελληνικό πολιτισμό.

Η χορωδία του Συλλόγου «ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ», το 2014 κέρδισε το 2ο Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών/Chorus Inside, ενώ το 2017 το Ειδικό Βραβείο. Στο ρεπερτόριό της συμπεριλαμβάνονται ελληνικά δημοτικά τραγούδια, έντεχνα τραγούδια και μελοποιημένα ελληνικά ποιήματα. Εμφανίζεται σε Ελληνικές εθνικές εορτές, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, συναντήσεις εθνικών μειονοτήτων, φεστιβάλ και εγκαίνια εκθέσεων.
Τον Σεπτέμβριο του 2022 με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή διοργάνωσε κοινή συναυλία μνήμης με τη μικτή χορωδία Ρόδου στην Ρόδο. Το 2023 η χορωδία κυκλοφόρησε ένα CD στο οποίο ακούγονται μικρασιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών από τη Ρόδο.

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ
Η μικτή χορωδία και μαντολινάτα Λειβαθούς λειτουργεί από το 1994. Αποτελούσε τμήμα της πολιτιστικής επιχείρησης του πρώην Δήμου Λειβαθούς, της πρώην ΚΕΔΗΚΕ, ενώ σήμερα ανήκει στα χορωδιακά σχήματα του Δήμου Αργοστολίου. Σκοπός της Χορωδίας – Μαντολινάτας είναι να διατηρήσει και να προβάλλει το παραδοσιακό επτανησιακό χορωδιακό τραγούδι, να ερμηνεύσει ποιοτικά τραγούδια από το νεότερο ελληνικό ρεπερτόριο και να στηρίξει αξιόλογες καλλιτεχνικές προσπάθειες Κεφαλλήνων και λοιπών επτανήσιων δημιουργών.

Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Αργοστολίου

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!