Ανήκουστο!! Μόνο τα μοριακά θετικά τεστ ανακοινώνονται στον ΕΟΔΥ και μόνο αυτά ελέγχονται για καραντίνα!

1319

Αναρωτηθήκαμε δημόσια σε προηγούμενη ανάρτηση πως είναι δυνατόν να μην έχουμε σήμερα κρούσματα στις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και ακούστε τι μάθαμε στη συνέχεια.

Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει ΜΟΝΟ τα θετικά μοριακά κρούσματα.

Η Αστυνομία παραλαμβάνει από τον ΕΟΔΥ ΜΟΝΟ τη λίστα των θετικών ΜΟΡΙΑΚΩΝ κρουσμάτων και αναλαμβάνει τον έλεγχο της καραντίνας όσων αναρρώνουν σπίτι.

Τα θετικά rapid κρούσματα κυκλοφορούν ανάμεσά μας και είναι στο φιλότιμό τους να κάνουν καραντίνα.

Όταν υπάρξει θετικό rapid test πρέπει να ακολουθήσει οπωσδήποτε και μοριακό. Επειδή όμως στοιχίζει (περίπου 80 ευρώ) ελάχιστοι το κάνουν.

Το Νοσοκομείο Αργοστολίου, σύμφωνα με όσα είπε χθες στο ΔΣ Σάμη ο εκτελών χρέη διοικητή , έχει πολύ μικρό αριθμό μοριακών tests τα οποία τα χρειάζεται για τα χειρουργεία.

Άρα η εικόνα των θετικών κρουσμάτων που έχουμε για το νησί μας  είναι εντελώς απατηλή και προέρχεται από έναν ελάχιστον αριθμό μοριακών τεστ.

Ενα παράδειγμα. Στη Σάμη έχουν κάνει μοριακό τεστ θετικό 16 άτομα αυτά και ανακοινώθηκαν. Από πληροφορίες που αναρτήθηκαν στα social media αλλά και απο την εικόνα του δημου, στην περιοχή είναι συνολικα 40-45 θετικά κρούσματα . Από αυτά τα 16 ειναι επιβεβαιωμένα με μοριακά τεστ και ελέγχονται, τα υπόλοια είναι άγνωστα.

Ο δήμαρχος Σάμης όπως ειπώθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο θέλει να αγοράσει μοριακά τεστ για τους δημότες του που βγαίνουν θετικοί στο rapid. Για να μπορέσει να το κάνει αυτό όμως θα πρέπει το Νοσοκομείο Αργοστολίου να διαβεβαιώσει εγγράφως ότι δεν επαρκούν τα μοριακά τεστ για τον πληθυσμό προκειμένου να εγκριθεί η δαπάνη του Δήμου Σάμης.

Εάν αυτή η κατάσταση που περιγράψαμε είναι έτσι όπως μας την περιέγραψε άνθρωπος που ξέρει, τότε ανάμεσά μας κυκλοφορούν δεκάδες κρούσματα με ήπια συμπτώματα.

Αλλά μην ανησυχείτε για τίποτε. Ο βουλευτής μας Παναγής Καππάτος δηλώνει ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και άδικα ανησυχούν γιατροί και άλλοι …

Μετά από αυτό, ας αλλάξουμε πλευρό. Τουλάχιστον ότι είναι να μας έβρει,  να μας έβρει στον ύπνο μας.

Ε.Χ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις