Με 63 κρούσματα – 19 νοσηλευομένους και 1 θάνατο, έκλεισε ο Φεβρουάριος για την Κεφαλονιά

293

Από τις 8 Φεβρουαρίου έως σήμερα 28 , σε διάστημα δηλαδή 20 ημερών καταγράφηκαν στο νησί μας   63 κρούσματα κορονοϊού.  Αριθμός ρεκόρ όταν τον Δεκέμβρη του 2020 στο αποκορύφωμα του 1ου κύματος είχαμε καταγράψει 30 κρούσματα.

Από τα 63 κρούσματα νοσηλεύτηκαν 19 στην μονάδα covid του Νοσοκομείου Αργοστολίου, ένας εξ αυτών διεκομίσθηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Πύργου ενώ είχαμε και ένα θάνατο ηλικιωμένης.  Οι νοσηλευόμενοι όλοι, ήταν σε ιδιαίτερα οξυμένη κατάσταση και για κανένα λόγο δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ήπια περιστατικά.

Για τους ασθενείς της μονάδας covid υπάρχει ΜΟΝΟ μία γιατρός η πνευμονολόγος κα Καπετανάκου, η οποία επίσης είναι : στη Παθολογική κλινική, στα Επείγοντα περιστατικά και παρακολουθεί τους ασθενείς που έφυγαν απο το νοσοκομείο και αναρρώνουν σπίτια τους.

Οι εστίες «μόλυνσης» εντοπίστηκαν στην περιοχή του Καραβόμυλου Σάμης και στην ευρύτερη περιοχή της Σάμης , ενώ τα αποτελέσματα των αναλύσεων των λυμάτων έδειξαν υψηλούς βαθμούς στην περιοχή του Ληξουρίου.

Από εκτιμήσεις γιατρών νοσεί με ήπια συμπτώματα εκτός του Νοσοκομείου μεγάλος αριθμός πολιτών ενώ είναι άγνωστο εάν αυτοί οι ασθενείς τηρούν την καραντίνα στο σπίτι και εάν έχουν ενημερώσει τον γιατρό τους.

Μια πιθανή έκρηξη κρουσμάτων θα φέρει στα όριά του το Νοσοκομείο Αργοστολίου καθώς διαθέτει μόνο 11 κλίνες για ενήλικες και ΚΑΜΙΑ για παιδιά.

Η Κεφαλονιά από “covid  free” περιοχή βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη στο μάτι του κύματος και πέρασε στις «κόκκινες» περιοχές με περιορισμό της κυκλοφορίας έως τις 18.00 μμ.

Σημείωση: Kραταμε επιφυλάξεις για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων καθώς δεν υπάρχει στην Κεφαλονιά κάποιος φορέας να συγκεντρώνει στοιχεία για το νησί.

Ευχόμαστε ο Μάρτης να μην έχει ΚΑΝΕΝΑ κρούσμα και όλοι οι νοσηλευόμενοι να έχουν επσιτρέψει υγιείς , σπίτια τους.

Οσο αφορά του εμβολιασμούς διαβάστε την σχετική ανάρτηση εδω (κλικ)

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις