Ρεκόρ κρουσμάτων και στην Κεφαλονιά τον Μάρτιο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες της πανδημίας. Ο μήνας θα κλείσει με περίπου 60 κρούσματα εκ των οποίων τα 40 ενεργά ενώ 8 ασθενής νοσηλεύονται στην μονάδα covid του Νοσοκομείου Αργοστολίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις μάχιμων γιατρών του Αργοστολίου τα χαρακτηριστικά των κρουσμάτων του Μαρτίου ήταν οι μικρότερες ηλικίες (σήμερα νοσηλεύεται 26χρονος)  και η μόλυνση εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Η «επέλαση» των κρουσμάτων έχει πηγή τα ελλιπή μέτρα προστασίας, τη χαλάρωση και τις οικογενειακές συναθροίσεις την Τσικνοπέμπτη . Εάν οι οικογένειες ακολούθησαν την ίδια τακτική και του Ευαγγελισμού με πολυμελή οικογενειακά γεύματα, τότε στις επόμενες ημέρες θα δούμε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Οι εμβολιασμοί που έχουν γίνει στο νησί είναι 6.645 εκ των οποίων οι 2.474 ολοκληρωμένοι. Αργεί πολύ η ανοσία του πληθυσμού.

Το «αξιοθαύμαστο» είναι ότι ενώ «βράζει» το νησί από τον κορονοϊό , τα rapid test που γίνονται στον πληθυσμό από τον ΕΟΔΥ βγαίνουν όλα αρνητικά. Μήπως κάτι δεν πάει καλά;

Ας ευχηθούμε οι επόμενες μέρες να είναι καλύτερες.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις