ΣΟΚ τα 45 κρούσματα στην Κεφαλονιά- 98 ενεργά κρούσματα συνολικά στο νησί

145

Σοκ προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας (28   ) , τρομακτικός όμως είναι και ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση στην Κεφαλονιά ανιχνεύτηκαν σήμερα 45 μολύνσεις , όταν την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μονοψήφιους αριθμούς κρουσμάτων..

Το σύνολο των ενεργών κρουσμάτων στο νησί μας είναι 98 ασθενείς.

Όσο αφορά τις ηλικίες των ενεργών κρουσμάτων : το 50% είναι νεαρά άτομα 20 – 25 ετών , το υπόλοιπο 50% καλύπτει όλες τις ηλικίες από 7 ετών το πιο μικρό κρούσμα έως 87 το μεγαλύτερο σε ηλικία.

Στην κλινική covid νοσηλεύονται τρεις (3) ασθενείς αλλά και οι τρεις δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Δεν είναι ακόμα γνωστό αν ήρθε και στο νησί μας η μετάλλαξη «ΟΜΙΚΡΟΝ», έχουν στελεί δείγματα σε εργαστήριο εκτός Κεφαλονιάς για την ανίχνευση.

Ακόμα δεν είναι γνωστές οι περιοχές του νησιού μας που το μεγαλύτερο φορτίο των 98 μολύνσεων , η γενική εικόνα είναι ότι πρόκειται για διασπορά σε όλο το νησί, αλλά τις επόμενε ώρες θα υπάρξει καλύτερη εικόνα και ως προς την γεωγραφική διανομή των κρουσμάτων.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι ακόμα πιο δύσκολες. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την πανδημία είναι να τηρούμε τα μέτρα προσωπικής μας προστασίας. Να προσέχετε!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις