Αυτή είναι τώρα η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου

622

Έχει γράψει μία μελέτη για τη Βίβλο και τη γενεαλογία του δωδεκάθεου

Ποια είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο; Μετά το θάνατο της πλουσιότερης γυναίκας, της κληρονόμου της L’Oreal, Liliane Bettencourt, η απάντηση δεν ήταν άμεσα ξεκάθαρη. Το Bloomberg, μετά το θάνατο της 94χρονης, ανακήρυξε και επίσημα την μοναχοκόρη της, Françoise Bettencourt Meyers ως τη γυναίκα που φέρει αυτόν τον βαρύτιμο τίτλο – στη δεύτερη θέση, φιγουράρει η Alice Walton, κληρονόμος των Walmart.

Η εταιρία οικονομικών και ενημέρωσης, αναφέρει πως η περιουσία της 64χρονης ανέρχεται στα 42 δισεκατομμύρια δολάρια, συγκριτικά με τη δεύτερη -και καθόλου… ιδρωμένη Walton- η οποία διαθέτει 37,7 δισ. δολάρια.

Η Bettencourt Meyers, παρά τον ασυγκράτητο πλούτο, διατηρεί ένα αρκετά χαμηλό προφίλ καθώς σπάνια παραχωρεί συνεντεύξεις και αποφεύγει να βρίσκεται στο επίκεντρο. Σύμφωνα με την Bloomberg, λατρεύει να περνά ατελείωτες ώρες μπροστά στο πιάνο της, έχει γράψει μία μελέτη πέντε τόμων για τη Βίβλο και τη γενεαλογία του δωδεκάθεου.

Η Françoise Bettencourt Meyers (δεξιά), με τη μητέρα της

«Πραγματικά ζει μέσα στο δικό της κουκούλι», λέει ο Tom Sancton, συγγραφέας του βιβλίου «The Bettencourt Affair», και συμπληρώνει πως «Ζει κυρίως με τα μέλη της οικογένειάς της». Χαρακτηρίζεται από εγκράτεια και νιώθει άνετα με το πιάνο και τα βιβλία της παρά στον κόσμο των μπίζνες και των οικονομικών, προσθέτει ο συγγραφέας.

Αν και μεγαλωμένη ως Καθολική, παντρεύτηκε τον εγγονό ενός ραβίνου που σκοτώθηκε στο Άουσβιτς – προκαλεί έκπληξη λόγω του παρελθόντος του ιδρυτή της L’Oreal, Eugène Schueller ο οποίος δεν έκρυβε τα φιλοναζιστικά του αισθήματα.

Η ίδια έχει παραχωρήσει τη θέση της στο συμβούλιο της L’Oreal στο γιο της (έχει δυο παιδιά), Jean-Victor, όταν εκείνος ήταν λίγο μετά τα 20. Σε ένα αφιέρωμα στον νεαρό το 2012, οι New York Times ονόμασαν τον Jean-Victor «τον μικρό πρίγκιπα» της εταιρείας – «έναν προστατευμένο, ντροπαλό, με γούστο στη μόδα, αλλά ελάχιστη εμπειρία στις επιχειρήσεις…».

Η 64χρονη με τον σύζυγό της
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις