Tα Χριστουγεννιάτικα γλυκά που “τσακίζει” η Ελισάβετ!

293

Μπορεί η βασιλική οικογένεια να αγαπάει την ιδιωτικότητά της και να μην θέλει να διαρρέουν λεπτομέρειες της ζωής της σε ανθρώπους εκτός Παλατιού και σε Μέσα, αλλά η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η ιδανική για να επιτρέψουν “νόστιμες” εορταστικές διαρροές.  Αυτή η ματιά που ρίχνουμε μέσα στην κουζίνα του Παλατιού είναι σπάνια και πολλή χρήσιμη, αφού αυτή η λιχουδιά σερβίρεται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων στο Sandringham House στο Νόρφολκ,  στο οικογενειακό τραπέζι.

Πριν από λίγες μέρες, ο ζαχαροπλάστης του παλατιού μοιράστηκε τα μυστικά για τα θρυλικά “Christmas Ginger Bread Biscuits”, δηλαδή τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ.

πηγη Instagram
πηγη Instagram

Ποιο είναι τελικά το μυστικό για την τέλεια ζύμη των βασιλικών μπισκότων; “Είναι πάντα καλύτερο να αφήσετε την ζύμη να ξεκουραστεί, γι ‘αυτό είναι ιδανικό να φτιάξετε τη ζύμη τη νύχτα πριν το πλάσιμο και το φούρνισμα των μπισκότων”, λένε οι αρχιμάγειρες ζαχαροπλαστικήςκαι συνεχίζουν: “Μπορείτε επίσης να ξεδιπλώσετε τη ζύμη, να την κόψετε σε σχήματα και να τα βάλετε στην κατάψυξη για μια ώρα, ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους”.

Αυτή η συνταγή μπισκότων περιέχει όλα τα συνήθη συστατικά που θα περιμένατε, όπως αλεύρι, τζίντζερ, βούτυρο και καφέ ζάχαρη. Αυτή η συγκεκριμένη συνταγή απαιτεί “μείγμα μπαχαρικών”, ένα καθαρά βρετανικό μείγμα που περιέχει μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρίφαλο, μπαχάρι και πολλά άλλα. Εκτός από το ότι τα τρώει η βασιλική οικογένεια, αυτά τα μπισκότα γίνονται και στολίδια για να διακοσμήσουν το δέντρο.

πηγη Instagram
πηγη Instagram

Ποια είναι όμως τα αγαπημένα επιδόρπια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών της Βασίλισσας Ελισάβετ;

“Τα Χριστούγεννα πάντοτε είχαν ως ναυαρχίδα τη σοκολάτα Yule log [Buche de Noel], τα Χριστουγεννιάτικα κέικ και τις πίτες με αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά”, δήλωσε ο αρχιμάγειρας του Παλατιού και καταλήγει:  “Η βασιλική οικογένεια και ιδίως η Βασίλισσα λατρεύει τις ατομικές πίτες. Τις τρώνε ζεστές, ανοίγουν το “καπάκι”  και βάζουν επιπλέον βούτυρο. Κλείνουν ξανά το καπάκι, πασπαλίζουν με ζάχαρη και λιώνουν όλα μαζί”. 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις