Σκάει ο τζιτζικας στην Αυστραλία!

118

Καθώς η θερμοκρασία έχει ανέλθει σε ύψη ρεκόρ σε περιοχές της Βικτώριας και της Νότιας Αυστραλίας η κατάσταση γίνεται εφιαλτική για ανθρώπους και ζωντανά.

Η κατάσταση μάλιστα αναμένεται να επιδεινωθεί στα επόμενα 24ωρα με θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών σε περιοχές της Νότιας Αυστραλίας αλλά και της βόρειας Βικτώριας.

Στην Αδελαίδα σήμερα η ανώτατη προβλεπόμενη θερμοκρασία είναι 45 βαθμοί ενώ στη Μελβούρνη αύριο ο υδράργυρος προβλέπεται να φθάσει τους 43 βαθμούς.
Λόγω του καύσωνα πολλοί άνθρωποι έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία, περιοχές της Βικτώριας έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και έχουν αναφερθεί αρκετά πύρινα μέτωπα.
Στην Τασμάνια παραμένουν ανεξέλεγκτες πολλές φωτιές.

Οι αρχές προειδοποιούν ότι την Παρασκευή υπάρχει κίνδυνος για μπλακάουτ στη Βικτώρια.
Στο μεταξύ ένα ολόκληρο κοπάδι από άγρια άλογα που ζούσαν στην κεντρική Αυστραλία εξοντώθηκε από το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα όταν ξεράθηκε ο νερόλακκος γύρω από τον οποίο ζούσαν. Πρόκειται για περίπου 40 ζώα τα οποία εντοπίστηκαν στην απομακρυσμένη κοινότητα της Σάντα Τερέζα .

Κτηματίες περνώντας με το αυτοκίνητο από το σημείο παρατήρησαν την απουσία άγριων αλόγων που συνήθως περιφέρονταν στην περιοχή. Αλλα 50 ζώα βρέθηκαν να είναι σε τόσο κακή κατάσταση ώστε χρειάστηκε να τους γίνει ευθανασία από τις Αρχές. Στην ευρύτερη περιοχή καταγράφηκαν 12 συνεχόμενες ημέρες με θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 42 βαθμούς!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις