ΙΝΔΙΑ: Κατήγγειλε την παρενόχληση και την έκαψαν ζωντανή

193

Η δραματική της ιστορία κάνει το γύρο του κόσμου. Η Νουσράτ Τζαχάν Ραφί κατήγγειλε πως έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και την έκαψαν ζωντανή για τιμωρία. Η Ραφί κατήγγειλε ως υπεύθυνο τον διευθυντή του σχολείου της.

Αν και θύμα της παρενόχλησης, οι δράστες της έβαλαν φωτιά και η 19χρονη πέθανε πέντε ημέρες μετά την επίθεση.

Όλα όσα συνέβησαν έχουν συγκλονίσει τόσο το Μπαγκλαντές, όσο και την κοινή γνώμη.

Η 19χρονη Νουσράτ καταγόταν από την Φένι, μία μικρή πόλη 160 χιλιόμετρα από την Ντάκα. Φοιτούσε σε μαντράσα, το οποίο είναι είδος ισλαμικού σχολείου, ένα ισλαμικό ιεροδιδασκαλείο. Στις 27 Μαρτίου την κάλεσε ο διευθυντής της στο γραφείο του όπου φέρεται να την άγγιζε επανειλημμένα με ανάρμοστο τρόπο.

Η Νουσράτ όχι μόνο δε σιώπησε αλλά πήγε στην αστυνομία με τη βοήθεια της οικογένειάς της την ημέρα που συνέβη το περιστατικό. Απευθύνθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ο αστυνομικός για άγνωστους λόγους τη βιντεοσκόπησε με το κινητό του ενώ περιέγραφε το γεγονός.

Στο βίντεο η Νουσράτ, εμφανώς σοκαρισμένη, προσπαθεί να κρύψει με τα χέρια της το πρόσωπό της. Ο αστυνομικός της λέει να τα βγάλει. Το βίντεο αργότερα κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρόλα αυτά ο διευθυντής συνελήφθη αλλά δεν ήταν αρκετό. Ξεκίνησαν συγκεντρώσεις από δύο άνδρες φοιτητές με την στήριξη των τοπικών πολιτικών. Άρχισαν να κατηγορούν το θύμα, με αποτέλεσμα η οικογένειά της να ανησυχεί για την ασφάλειά της.

Τελικά, 11 μέρες μετά την επίθεση, η Νουσράτ επέστρεψε στο σχολείο.

Με κάποιο τρόπο, ένας συμμαθητής της την ξεγέλασε και την παρέσυρε στην ταράτσα όπου την περίμεναν περίπου πέντε άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Την περικύκλωσαν και άρχισαν να την πιέζουν να αποσύρει την καταγγελία. Όταν εκείνη αρνήθηκε την περιέλουσαν με κηροζίνη και της έβαλαν φωτιά. Υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο 80% του σώματός της.

Η 19χρονη κατάφερε να κατονομάσει κάποιους από τους δράστες.

Λίγες ημέρες μετά, όμως, όμως άφησε την τελευταία της πνοή, ξεσηκώνοντας κύμα διαδηλώσεων, ενώ στο Twitter δημιουργήθηκε το hashtag #JusticeForNusrat.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις