ΜΑΛΤΑ: Βρέθηκε το βιβλικό ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου!

630

Βρέθηκε το βιβλικό ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου! Την άγκυρα ενός βιβλικού ναυαγίου, που φέρεται να ανήκε στον Απόστολο Παύλο, ανακάλυψαν ερευνητές στη Μάλτα.

Σύμφωνα με τις «Πράξεις των Αποστόλων» της Βίβλου, το πλοίο του Αποστόλου Παύλου ναυάγησε σε αυτήν την περιοχή της Μεσογείου. Λέγεται ότι ο Απόστολος Παύλος ταξίδευε με το πλοίο αυτό μαζί με τον Απόστολο Λουκά με προορισμό τη Ρώμη.

Το πλοίο «έπεσε» σε μια καταστροφική καταιγίδα και, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, οι ναύτες, όντες απελπισμένοι, έκοψαν τις άγκυρες και τις πέταξαν στη θάλασσα, για να επιβιώσουν από τη θαλασσοταραχή. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου BASE υποστηρίζουν ότι ταυτοποίησαν μία από τις άγκυρες και εξακρίβωσαν τη θέση του ναυαγίου του Αποστόλου Παύλου. Ο ιδρυτής της BASE και μελετητής της Βίβλου, Μπομπ Κόρνακι ταξίδεψε στη Μάλτα για να δει από κοντά την άγκυρα και είπε ότι χρονολογείται στον πρώτο αιώνα. Η θέση των ευρημάτων ταιριάζει και με τις περιγραφές που περιέχονται στις Πράξεις.

Ο Κόρνακι ισχυρίζεται ότι οι τέσσερις άγκυρες ανακαλύφθηκαν από τέσσερις δύτες στη δεκαετία του ‘60 και πως μόνο μία εξ αυτών κατάφερε να «επιζήσει» στο πέρασμα των αιώνων επειδή οι δύτες δεν ήξεραν τι ανακάλυψαν. Έτσι, τις δύο άγκυρες τις έλιωσαν για να φτιάξουν εξοπλισμό καταδύσεων, η τρίτη χάθηκε και η τέταρτη ανήκει σε μία χήρα ενός δύτη. «Αυτή η άγκυρα είναι ίσως το μοναδικό αντικείμενο που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη και διατηρήθηκε μέχρι και σήμερα, σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια αργότερα» λέει ο Κόρνακι.

Ο ερευνητής ισχυρίζεται ότι και άλλοι παράγοντες σχετικά με τον κόλπο του Αγίου Θωμά (η περιοχή όπου ανακαλύφθηκε η Άγκυρα) ταιριάζουν με την ιστορία του Αποστόλου Παύλου.

Η γεωγραφία της περιοχής ταιριάζει με τις περιγραφές του τοπίου και το βάθος του νερού ταιριάζει με τα ευρήματα που καταγράφονται στις Πράξεις των Αποστόλων, κατά μήκος μιας ακτογραμμής που θα χρησιμοποιούσαν τα αρχαία πλοία. «Όλα αυτά τα δεδομένα αποτελούν πειστικές ενδείξεις ότι ο κόλπος του Αγίου Θωμά είναι η σωστή τοποθεσία του ναυαγίου του Αποστόλου Παύλου.

Πηγή: Express

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις