Ο κομάντο που βοήθησε στην εξόντωση του Μπιν Λάντεν και μετά από δύο γάμους έγινε γυναίκα

341

Τo 2013 όσοι έμπαιναν στο προφίλ του Chris Beck στο LinkedIn έβλεπαν τη φωτογραφία μιας καστανομάλλας γυναίκας, ντυμένης με μαύρο κουστούμι και λευκό πουκάμισο, να ποζάρει χαμογελαστή μπροστά από τη σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. «Βγάζω όλες τις μεταμφιέσεις μου και αφήνω τον κόσμο να δει την πραγματική μου ταυτότητα ως γυναίκα» έγραφε. Ο Chris είχε γίνει πλέον Kristin.

Για πολλά χρόνια η Kristin πάλευε με τους δαίμονές της και την θρησκόληπτη οικογένειά της. Ήδη από τα 5 της ένιωθε κορίτσι, λάτρευε τα φορέματα και τα κοκαλάκια των αδερφών της. Είχε όμως και ένα όνειρο: να ακολουθήσει καριέρα στο στρατό. Και τότε ήταν αδιανόητο να είσαι ομοφυλόφιλος και να υπηρετείς στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ακολούθησε την επαγγελματική πορεία που ήθελε, έκανε δύο γάμους και σχεδόν στα 50 της ένιωσε ότι έπρεπε να ζήσει στο σώμα που ήθελε, με την εμφάνιση που την έκανε να νιώθει ο εαυτός της, χωρίς περιορισμούς και κρυφτό. Και το έκανε…

Η καριέρα σαν βατραχάνθρωπος, η δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν και οι γάμοι

O Chris Beck υπηρέτησε 20 χρόνια στην επίλεκτη μονάδα του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Ως βατραχάνθρωπος ζούσε μια σκληρή ζωή, συχνά βίαιη. Πήρε μέρος σε 13 πολεμικές αποστολές, από τον Ειρηνικό Ωκεανό στη Μέση Ανατολή, περιλαμβανομένης της μάχης της Βασόρας το 2003 δίπλα σε βρετανούς κομάντος.

Ως μέλος της επίλεκτης ομάδας 6 των Navy Seals o Chris συμμετείχε στις 2 Μαΐου στην επιχείρηση Τζερόνιμο, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ εισέβαλαν στην κατοικία του αρχηγού της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν και τον σκότωσαν.

Η τόλμη που έδειχνε στα πεδία των μαχών είχε σαν αποτέλεσμα να τιμηθεί με το χάλκινο μετάλλιο ανδρείας και το παράσημο της «Μωβ καρδιάς» (Purple Heart), που δίνεται σε όσους έχουν τραυματιστεί εν ώρα υπηρεσίας.

Ο Chris δεν κάλυπτε την ταυτότητά του μόνο στην επαγγελματική του ζωή. Το ίδιο έκανε και στην προσωπική του. «Προσπαθούσα να ζήσω τρεις ζωές» είχε πει στο BBC. «Είχα μία κρυφή ζωή με τη γυναικεία ταυτότητά μου, είχα μια κρυφή ζωή με τους Seals και είχα και τη ζωή στο σπίτι μου, όπου έπρεπε να δείχνω συγκεκριμένα πράγματα σε σύζυγο, παιδιά και φίλους. Οι περισσότεροι άνθρωποι με ήξεραν αποσπασματικά, κανείς δεν με γνώριζε πραγματικά».

Ο Chris παντρεύτηκε δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο στα 20 με την Σέλι απέκτησε δύο γιους. Χώρισε και παντρεύτηκε ξανά τη Σαμάνθα, όμως ο γάμος του κράτησε πολύ λίγο.

Η αποκάλυψη και η «Πριγκίπισσα του πολέμου»

Πίστη, ακεραιότητα και εμπιστοσύνη ήταν μερικές από τις αδιάσειστες αξίες του κώδικα των Navy Seals και ο Chris πάντα πίστευε ότι αν αποκάλυπτε ότι ήταν τρανσέξουαλ θα θεωρούνταν προδότης αυτών των αξιών.

Το 2011 συνταξιοδοτήθηκε και τότε αποκάλυψε ποιος πραγματικά ήταν. Μα τι ειρωνεία! Η αποκάλυψη ήρθε τη στιγμή που αμερικανικό εφετείο διέταξε την άρση της απαγόρευσης που δεν επέτρεπε στους ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες να υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό. Ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε νόμο που έβαζε τέλος στην πολιτική «Μη ρωτάτε, μην αποκαλύπτετε».

Το 2013 η Kristin -πια- άρχισε ορμονοθεραπεία, προετοιμάζοντας τον εαυτό της για την χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.

Η αποκάλυψη με την αλλαγή φωτογραφίας στο LinkedIn είχε θετική ανταπόκριση από τους αδερφούς της στις ειδικές δυνάμεις, διώχνοντας μακριά τους φόβους και τις αναστολές της. «Πολλοί μου είπαν “βρέθηκες στο πεδίο της μάχης για 20 χρόνια και έκανες πολύ καλή δουλειά. Δεν μπορώ να καταλάβω στο ελάχιστο τι περνάς, αλλά σε στηρίζω 100%”» ανέφερε.

Ως Chris είχε δει πολύ θάνατο, πολύ μαυρίλα, πάλευε με τους δαίμονες της απώλειας στα πεδία των μαχών. Όπως είχε πει προσπαθούσε να το ξεπεράσει με «μπίρες, μηχανές και περισσότερες μπίρες». Η αποκάλυψε ότι ήταν γυναίκα την έκανε να νιώσει πολύ καλύτερα, να βελτιωθούν και τα συμπτώματα του μετατραυματικού στρες. «Δεν είμαι πλέον τόσο θυμωμένη, κοιμάμαι καλύτερα γιατί είμαι ευτυχισμένη. Τόσοι άνθρωποι μου είπαν “Kris για πρώτη φορά στη ζωή μου σε βλέπω να χαμογελάς”».

Το 2013 η ζωή της Kristin μεταφέρεται σε βιβλίο. Η ψυχολόγος Anne Speckhard, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Georgetown, έκανε μια μελέτη σχετικά με τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούσαν τα μέλη των ειδικών δυνάμεων για να ανταπεξέλθουν στις έντονες απαιτήσεις της δουλειάς και η Kristin συμφώνησε να τη βοηθήσει. Συναντήθηκαν σε ένα μπαρ με τον Chris που περίμενε η Speckhard να εμφανίζεται μπροστά της ως Kristin. Λίγες ώρες κουβέντας ήταν αρκετές για να πείσουν την ψυχολόγο ότι η ιστορία της Kristin άξιζε να γίνει βιβλίο.

Γραμμένο σε τρίτο πρόσωπο η «Πριγκίπισσα του πολέμου» (πρωτότυπος τίτλος: Warrior Princess: A U.S. Navy Seal’s Journey to Coming Out Transgender) πήρε διθυραμβικές κριτικές για την αλήθεια που μετέφερε.

«Δεν πιστεύω ότι η ψυχή έχει φύλο, αλλά το νέο μονοπάτι κάνει την ψυχή μου πλήρη και χαρούμενη… Ελπίζω το ταξίδι μου να ρίξει λίγο φως στην ανθρώπινη εμπειρία και πολύ περισσότερο να βοηθήσει στην ίαση του κοινωνικο-θρησκευτικού δόγματος για ένα καθαρά δυαδικό φύλο» έλεγε μέσα στο βιβλίο η Kristin.

To 2015 το βιβλίο ακολούθησε το ντοκιμαντέρ του CNN «Lady Valor».

Η Kristin μάχεται κατά του διατάγματος που υπέγραψε ο νυν Αμερικανός προέδρου Ντόναντ Τραμπ με το οποίο αποκλείονται τα τρανσέξουαλ άτομα από τη στρατιωτική θητεία.

Όπως είχε πει χαρακτηριστικά παλιότερα: «Ο στρατός πρέπει να ξεπεράσει το φύλο, να κοιτάξει τους ανθρώπους σαν άτομα, όχι σαν άντρα και γυναίκα και να καταλάβει ότι μπορώ να κάνω καλά τη δουλειά μου. […] Κανείς δεν είναι τέλειος. Δεν είμαι ο Κόναν ο Βάρβαρος, ούτε η Μπάρμπι. Είμαστε όλοι διαφορετικοί».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις