Ο κατάλογος με τους ομογενείς που χάνουν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού δυστυχώς μεγαλώνει καθημερινά. Η ελληνοαμερικανική κοινότητα στην Νέα Υόρκη θρηνεί έως τώρα αρκετά μέλη της, που δεν κατάφεραν να νικήσουν τον ιό.

Πρώτο θύμα ήταν ο βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Γεώργιος Πόσσας. Ο 94χρονος ήταν Ελληνοαμερικανός πρώτης γενιάς, γεννημένος το 1926 στην Κορόνα του Κουίνς. Ηταν παντρεμένος με την Εβελυν Λαμπρίνον, η οποία πέθανε πέρυσι. Μαζί είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά και εννέα εγγόνια. Ο Πόσσας ήταν δραστήριο μέλος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Είχε διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας Αποστόλου Παύλου στο Χέμπστεντ, ενώ είχε ενταχθεί στο Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το δεύτερο θύμα από τον κορονοϊό ήταν ο 59χρονος Ανδρέας Κουτσουδάκης με καταγωγή από την Κρήτη και κάτοικος του Στάτεν Αϊλαντ. Ηταν μέλος της κοινότητας Αγίας Τριάδας/Αγίου Νικολάου και ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Tribeca’s Kitchen” στο Μανχάταν.
Ενας ακόμη Κρητικός, ο Στέλιος Βολικάκης, επίσης από το Στάτεν Αϊλαντ, ήταν ο τρίτος που “έφυγε” από τον ιό. Ο 70χρονος νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο. Είχε γεννηθεί στις Φονές Αποκορώνου Χανίων και μετανάστευσε στην Αμερική το 1974 σε ηλικία 24 χρόνων.

Το τέταρτο θύμα του κορονοϊού ήταν ο 69χρονος Αβραάμ – Δημήτριος Καλτσάς. Δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε η οικογένεια του. Ηταν παντρεμένος με την Πελαγία Καλτσά και είχε δύο κόρες. Στο παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Δραμινών Νέας Υόρκης.

Δύο ακόμη ομογενείς από την κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Μέρικ του Λονγκ Αϊλαντ προστέθηκαν στον κατάλογο των ομογενών που έχασαν τη ζωή τους από τον ίδιο ιό.

Ο ένας ήταν ο Λου Κούβαρης, γνωστός κιθαρίστας στο χώρο της Ομογένειας καθώς είχε ιδρύσει το συγκρότημα RIOT. Τη ζωή του έχασε και ο 70χρονος Ερρίκος Σκιαδόπουλος, ο οποίος ζούσε στο Φάρμινγκντεϊλ του Λονγκ Αϊλαντ. Είχε καταγωγή από την Κέρκυρα. Ο Σκιαδόπουλος, σύμφωνα με τον ανιψιό του αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του.

Ο Κωνσταντίνος Πλιούτας, από το Μπέισαϊντ του Κουίνς, 76 χρόνων δεν πρόλαβε να φτάσει στο νοσοκομείο με το ασθενοφόρο. Είχε προβλήματα με την καρδιά του, η οποία και τον πρόδωσε. Είχε καταγωγή από το Δοκίμι Αγρινίου. Ηταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά.

Επόμενο θύμα του κορωνοϊού ήταν ο Στέλιος Μανής, γνωστός στην Ομογένεια ως ιδρυτής της Ελληνικής Σκοπευτικής, Αλιευτικής και Θηρευτικής Ομοσπονδίας των ΗΠΑ, αλλά και του Σκοπευτικού Συλλόγου Νέα Υόρκης “Αρης”. Γεννημένος στην Αθήνα και με καταγωγή από Κύπρο και Μικρά Ασία εγκαταστάθηκε στην Αμερική την περίοδο της χούντας. Είχε διατελέσει για πολλά χρόνια υπεύθυνος του ελέγχου κυκλοφορίας στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου.

Ο Προκόπης – Αριστείδης Τζανετής, 72 χρόνων έχασε τη ζωή του μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο του Μανχάταν. Είχε καταγωγή από την Αγιάσο Μυτιλήνης, ήταν παντρεμένος με την Ελένη Ιακώβου και είχε τρία παιδιά. Στην Αγιάσο ήταν γνωστός με το παρατσούκλι “Μπέμπης”.

Επόμενο θύμα του κορονοϊού είναι ο Πολ Κυπριάδης, από το Μπρούκλιν, γνωστός μουσικός στην Ομογένεια. Με καταγωγή από την Χίο και την Σπάρτη, ο Κυπριάδης ήταν παντρεμένος με την Τέρη και είχε τρία παιδιά. Ηταν μέλος της ορχήστρας “Φαντασία”, την οποία είχε ιδρύσει ο φίλος και κουμπάρος του Μάικ Στουπάκης.

Τη ζωή του έχασε από τον κορονοϊό και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών “Αναγέννηση”, Δημήτριος Δέρμος, σε ηλικία 66 ετών. Είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και το 1970 η οικογένειά του μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη. Ηταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Σχόλιο Kefaloniapress : Στη λίστα ειναι και ο Κεφαλλονίτης (από Σουλλάρους) Αγγελος Σταματελάτος που εχασε τη ζωή του στη Νέα Υόρκη. Επειδή 6 μήνες το χρόνο ήταν στην Κεφαλονιά για τις επιχειρήσεις του δεν συγκαταλέγεται στους ομογενείς με μόνιμη κατοικία στις ΗΠΑ. Διάβασε εδω και εδω

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις