Χωριό της Ιταλίας πουλάει σπίτια για 1 ευρώ!

Στόχος είναι η αναβάθμιση της ομορφιάς του χωριού.

741

Το χωριό Cinquefrondi στην Καλαβρία της Ιταλίας «βγάζει στο σφυρί» σπίτια στην τιμή του… ενός ευρώ!

Στον απόηχο της πανδημίας του κορονοϊού που έβαλε «φρένο» όχι μόνο στον τουρισμό αλλά σε πληθώρα οικονομικών δραστηριοτήτων, οι Ιταλοί πωλούν σπίτια σε εξωφρενικά χαμηλές τιμές ώστε να καταφέρουν να προσελκύσουν κόσμο στο χωριό τους που ερημώνει καθώς πολλοί νέοι φεύγουν αναζητώντας εργασία.

Ο δήμαρχος του  Cinquefrondi θεωρεί το πρότζεκτ εξαιρετικά σοβαρό και μάλιστα, όπως αναφέρει το CNN, το έχει βαφτίσει και με το κωδικό όνομα «Επιχείρηση Ομορφιά». Στόχος του είναι η αναβάθμιση της ομορφιάς του χωριού.

Τώρα που η πανδημία του κορονοϊού στην βαριά χτυπημένη Ιταλία υποχωρεί, ο δήμαρχος θεωρεί ότι είναι η ιδανική στιγμή να αγοράσουν οι ενδιαφερόμενοι ένα σπίτι στο όμορφο Cinquefrondi, όπου ούτως ή άλλως δεν καταγράφηκε ούτε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα. Μοναδική τους υποχρέωση είναι να ανακαινίσουν το σπίτι που θα αγοράσουν.

Η συμφωνία πώλησης περιλαμβάνει κάποιους όρους, όπως για παράδειγμα την πληρωμή ετήσιου τέλους 250 ευρώ μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης. Οι νέοι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν πρόστιμο 20.000 ευρώ στην απίθανη περίπτωση που δεν ολοκληρώσουν την ανακαίνιση εντός τριών ετών.

Οι διαθέσιμες κατοικίες που πωλούνται για 1 ευρώ είναι περίπου 40-50 τετραγωνικά μέτρα και κάποια έχουν μικρό μπαλκόνι με θέα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις