Ο Οκτώβριος μας αποχαιρετά με μια δεύτερη πανσέληνο το Σάββατο, τελευταία ημέρα του μήνα.
Σύμφωνα με τη NASA, η αυριανή πανσέληνος θα συμβεί στις 15:49 ώρα Ελλάδας.
Για όσους λαούς γιορτάζουν το Χάλοουϊν στις 31 Οκτωβρίου, η διπλή πανσέληνος, που στις ΗΠΑ από τη δεκαετία του 1940 αποκαλείται «θλιμμένο ή μπλε φεγγάρι» («blue moon»), έχει μια πρόσθετη ιδιαιτερότητα. Κατά τη δεύτερη πανσέληνο του Οκτωβρίου, το φεγγάρι θα βρίσκεται στο μακρινό σημείο της ελλειπτικής τροχιάς του από τη Γη (σεληνιακό απόγειο), σε απόσταση περίπου 406.400 χιλιομέτρων (η μέση απόσταση Γης-Σελήνης είναι περίπου 384.500 χλμ). Πρόκειται συνεπώς για μια «μικρο-Σελήνη», το αντίθετο της «υπερ-Σελήνης», όταν το φεγγάρι έχει πλησιάσει τη Γη πολύ (περίγειο).
Μπλε φεγγάρι αποκαλείται η δεύτερη πανσέληνος που είναι δυνατό να συμβεί στη διάρκεια ενός μήνα και ο όρος δεν αναφέρεται στο χρώμα του φεγγαριού αν και το φεγγάρι μπορεί υπό κάποιες συνθήκες της γήινης ατμόσφαιρας να έχει τέτοια απόχρωση.
Η δεύτερη Πανσέληνος του Οκτωβρίου συμπίπτει με το Χάλοουϊν θα είναι ορατή από όλη σχεδόν την υδρόγειο, με εξαίρεση τα ανατολικά τμήματα της Αυστραλίας, γεγονός που έχει συμβεί τελευταία φορά το 1944, στα τελευταία στάδια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Θα είναι μια Πανσέληνος με πάρα πολύ ισχυρή ενέργεια, απρόβλεπτη και ανατρεπτική. Ο ξένος Τύπος δε, αναφέρεται στην πιο «τρομακτική» βραδιά Halloween, λόγω του σπάνιου φαινομένου.