Όταν η εταιρεία θα επαναλάβει τις διεθνείς πτήσεις της, τον επόμενο χρόνο και εφόσον είναι διαθέσιμο το εμβόλιο, θα ζητάει υποχρεωτικό πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους επιβάτες της για το νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Quantas.
Σε ότι αφορά τις εσωτερικές πτήσεις, όπως είπε, αυτή η προοπτική «εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας, αλλά θεωρούμε ότι για όσους θέλουν να φύγουν από τη χώρα, είναι απαραίτητο».
Σύμφωνα με τον CEO της Quantas, η απόδειξη του εμβολιασμού πιθανότατα θα αποθηκεύεται σε ένα «ψηφιακό διαβατήριο», που ήδη ετοιμάζεται από τις αεροπορικές και τις κυβερνήσεις σε πολλές χώρες του κόσμου.
Η θέση αυτή της Qantas απηχεί τις απόψεις και της κυβέρνησης, όπως αναφέρονται στο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού που δόθηκε στις αρχές του μήνα στη δημοσιότητα και το οποίο προβλέπει ότι οι επισκέπτες από το εξωτερικό ίσως είναι απαραίτητο να επιδείξουν πιστοποίηση του εμβολιασμού τους πριν επιβιβαστούν σε πτήση για την Αυστραλία.
Η Qantas δεν θα είναι η μοναδική αεροπορική εταιρεία που θα υιοθετήσει τέτοιο μέτρο.
«Μιλάω με συναδέλφους μου από άλλες εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο», υποστήριξε ο Τζόις «και πιστεύω ότι θα είναι μια κοινή γραμμή σε όλες».
Σύμφωνα με το CNN και oι ασιατικές αερογραμμές «ΑirAsia» προσανατολίζονται στη λήψη ενός ανάλογου μέτρου άπαξ και το πολυπόθητο εμβόλιο κατά της νόσου Covid λάβει έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.
Την ώρα που η κοινή γνώμη αδημονεί για να θωρακιστεί με το πρώτο εμβόλιο που θα λάβει το πράσινο φως από τις αρμόδιες αρχές, στις ΗΠΑ πάνω από τέσσερις στους δέκα Αμερικανούς δηλώνουν ότι δεν θα εμβολιαστούν.
Έρευνα του ινστιτούτου «Gallup» δείχνει ότι το 58% των Αμερικανών πολιτών συμφωνούν να εμβολιαστούν εφόσον το εμβόλιο λάβει τις «ευλογίες» από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων και χορηγηθεί δωρεάν.
Η προηγούμενη δημοσκόπηση του Gallup τον Σεπτέμβριο είχε δείξει ότι μόνο οι μισοί Αμερικανοί ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν.