Σε άρση των περιοριστικών μέτρων αποφάσισε να προχωρήσει η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, ενόψει των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται πως η Ιρλανδία είχε επιβάλει εθνικό lockdown διάρκειας 6 εβδομάδων, με περιοριστικά μέτρα αντίστοιχα εκείνων που ίσχυαν την προηγούμενη άνοιξη.

Ανοιχτά έχουν παραμείνει μόνο τα σχολεία, τα καταστήματα παροχής ειδών πρώτης ανάγκης και τα εστιατόρια που λειτουργούν μόνο για να προσφέρουν φαγητό σε πακέτο.

Νέα μέτρα

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας αποφάσισε:

  • Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου εστιατόρια και παμπ θα ανοίξουν τις πόρτες τους για το κοινό. Όσον αφορά τις παμπ, θα επιτρέπεται να σερβίρουν μόνο ποτό. Σε διαφορετική περίπτωση, θα παραμείνουν κλειστές, με την κυβέρνηση να τους παρέχει πρόσθετη οικονομική στήριξη.
  • Από την 1η Δεκεμβρίου θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα λιανικής, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια, τα μουσεία και οι βιβλιοθήκες.
  • Επίσης, από την 1η Δεκεμβρίου οι πολίτες θα μπορούν να παρευρίσκονται σε θρησκευτικές τελετές.
  • Από τις 18 Δεκεμβρίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021, θα επιτρέπονται τα ταξίδια από/προς άλλες χώρες και κάθε νοικοκυριό στην Ιρλανδία θα μπορεί να δέχεται στο σπίτι μέλη έως και δύο ακόμη άλλων νοικοκυριών.

«Στόχος είναι να διευκολύνουμε αυτά τα διαφορετικά, αλλά ιδιαίτερα Χριστούγεννα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μίχολ Μάρτιν.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις