Ελεγχόμενη έκρηξη βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου – Εκκενώθηκαν 2.600 νοικοκυριά (vid)

Μια μεγάλη έκρηξη, που έγινε αισθητή αρκετά χιλιόμετρα μακριά, προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (27/2), έπειτα από τις ενέργειες πυροτεχνουργών να πυροδοτήσουν μια βόμβα που εντόπισαν στην πόλη Έξετερ, στην Βρετανία.

99

Μια μεγάλη έκρηξη, που έγινε αισθητή αρκετά χιλιόμετρα μακριά, προκλήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (27/2), έπειτα από τις ενέργειες πυροτεχνουργών να πυροδοτήσουν μια βόμβα που εντόπισαν στην πόλη Έξετερ, στην Βρετανία. Σύμφωνα με τον Guardian, η βόμβα πιθανολογείται πως αποτελούσε απομεινάρι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Για την «ελεγχόμενη έκρηξη», όπως μεταδίδει ο Guardian, οι ειδικές ομάδες μετέφεραν στο σημείο 400 τόνους άμμου, ώστε να περιορίσουν την ισχύ της έκρηξης, ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, δεν αποφεύχθηκαν, τελικά, δομικές ζημιές σε παρακείμενα κτίρια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης υποχρεώθηκε να προχωρήσει στην εκκένωση 2.600 σπιτιών και στην απομάκρυνση 1.400 φοιτητών από τις φοιτητικές εστίες της περιοχής.

Η βόμβα είχε εντοπιστεί το πρωί της Παρασκευής, σε ένα ιδιωτικό εργοτάξιο στα δυτικά της πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου του Έξετερ.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις