Aυτό είναι το πιο ακριβοπληρωμένο επάγγελμα στον κόσμο – Μπορείς να ζητήσεις οσα θέλεις!

153
https://pixabay.com

Εάν οι αμερικανικές επιχειρήσεις δεν είχαν πειστεί έως σήμερα ότι πρέπει να προσλάβουν ειδικό κυβερνοασφαλείας, η ομολογία της Colonial Pipeline ότι αναγκάστηκε να πληρώσει λύτρα 4,4 εκατ. δολαρίων στους χάκερς που επιτέθηκαν στον αγωγό της, μάλλον είναι αρκετή για να τις κάνει να αλλάξουν γνώμη.

Η ειρωνεία είναι ότι μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την επίθεση αυτή, η Colonial είχε δημοσιεύσει αγγελία για την πρόσληψη ειδικού κυβερνοασφάλειας.

Σε κάθε περίπτωση, μία σειρά από κυβερνοεπιθέσεις τον τελευταίο χρόνο φέρνουν το επιχειρείν μπροστά σε μία νέα πραγματικότητα.

«Είναι ένας πόλεμος για τα ταλέντα. Υπάρχει έλλειψη στην προσφορά και αυξημένη ζήτηση», εξηγεί στο CNN ο Μπράιαν Όρμι, διευθυντής της GuidePoint Security.

Η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη ειδικών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας αποτελεί μία τάση που μετρά τουλάχιστον μία δεκαετία ζωής.

Στις ΗΠΑ, υπάρχουν σήμερα 879.000 επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας στην αγορά εργασίας και άλλες 359.000 κενές θέσεις στον χώρο αυτό, όπως δείχνει μελέτη του 2020 της (ISC)2.

Παγκοσμίως, το έλλειμμα είναι ακόμα μεγαλύτερο, με τις κενές θέσεις να υπολογίζονται στα 3,12 εκατομμύρια. Οι εταιρείες χρειάζονται από χαμηλού επιπέδου αναλυτές ασφαλείας, που παρακολουθούν την κίνηση στις ιστοσελίδες για να εντοπίσουν τυχόν κακόβουλες κινήσεις μέσα στο σύστημα, έως υψηλόβαθμα στελέχη, που θα συμβουλεύουν τους CEOs και τα διοικητικά συμβούλια για τον κίνδυνο –οικονομικό και στο επίπεδο της φήμης- που μπορεί να προκύψει από κυβερνοεπιθέσεις.

Το αμερικανικό Bureau of Labor Statistics προβλέπει ότι ο αναλυτής ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων θα είναι το 10ο ταχύτερα αναπτυσσόμενο επάγγελμα την επόμενη δεκαετία, με ρυθμό αύξησης της απασχόλησης κατά 31% (την ώρα που όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα «τρέχουν» με ρυθμό μόλις 4%).

Το αποτέλεσμα είναι ότι ταλαντούχοι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας, που εκπαιδεύτηκαν σε κρατικές θέσεις (όπως για παράδειγμα στην προστασία των συστημάτων ύδρευσης, των δικτύων επικοινωνίας της αστυνομίας κτλ), έχουν τώρα την ευκαιρία να αφήσουν τον δημόσιο τομέα για να καταλάβουν κάποια πολύ καλοπληρωμένη θέση σε κάποια αμερικανική πολυεθνική.

«Η Amazon είναι εκεί έξω και τους κουνά σακούλες με λεφτά, για να προστατεύσουν τις λειτουργίες της στο λιανεμπόριο», εξηγεί ο Μάικ Χάμιλτον, της Critical Insight.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις