Την κατάργηση της καραντίνας στους επιβάτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και επιστρέφουν από «περιοχή μεταλλάξεων» του βασικού στελέχους του νέου κορονοϊού, ζητά ο επικεφαλής της Fraport και του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, Στέφαν Σούλτε.

«Δεν γίνεται διπλά εμβολιασμένοι, οι οποίοι επιστρέφουν από περιοχή με μεταλλάξεις του ιού, να υποχρεούνται σε καραντίνα δύο εβδομάδων», τόνισε ο κ. Σούλτε σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung και τάχθηκε υπέρ της αναγνώρισης προνομίων για όσους είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν αναρρώσει από τον ιό.

Ζήτησε επίσης να δοθούν κίνητρα προκειμένου να προσέλθουν όσο το δυνατόν περισσότεροι για εμβολιασμό, «για το καλό του συνόλου».

Στο 30%-35% η κίνηση στη Φρανκφούρτη

Οι προτάσεις έρχονται ως αποτέλεσμα της πολύ χαμηλής κίνησης στα αεροδρόμια, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοιό, με το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, να έχει φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μόλις το 30%-35% της κίνησης του 2019.

Ο Σούλτε σημείωσε ακόμη ότι το καθεστώς εργασίας μειωμένου ωραρίου θα επεκταθεί πιθανότατα έως το τέλος Μαρτίου του 2022, «προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας».

«Όχι» στον «φόρο κηροζίνης»

Ο επικεφαλής της Fraport απέρριψε πάντως το ενδεχόμενο εισαγωγής «φόρου κηροζίνης», ο οποίος συζητείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας την ιδέα «εντελώς λάθος».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, κάτι τέτοιο θα αποδυνάμωνε τον ευρωπαϊκό κλάδο των αεροπορικών μετακινήσεων, ενώ θα ισοδυναμούσε με «πρόγραμμα ενίσχυσης για την Τουρκία ή τη Μέση Ανατολή», καθώς αεροπορικές εταιρίες, όπως η Turkish Airlines και η Emirates, έχουν την έδρα τους στην Κωνσταντινούπολη και στο Ντουμπάι αντίστοιχα και δεν θα τις έπληττε ο νέος φόρος.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις