Πέννυ Λουπάκη
Ανησυχία επικρατεί γύρω από τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ναόμι Κάμπελ, καθώς λέγεται πως το παγκοσμίου φήμης μοντέλο έχει κάνει αρκετές… παραβάσεις.
Σύμφωνα με τον Guardian, η Επιτροπή Φιλανθρωπίας ερευνά αυτό το διάστημα όλα τα οικονομικά στοιχεία και τις κινήσεις του ιδρύματος «Fashion for Relief», που διαχειρίζεται η Ναόμι Κάμπελ με την Μπιάνκα Χέλμιχ και την Βερόνικα Σίλβια Γουίνγκ Γουάι, καθώς μετά από έναν τυπικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων, αποδείχθηκε πως δεν είχε κατατεθεί στο κράτος η ετήσια οικονομική αναφορά.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το μοντέλο και οι συνεργάτες τους μάλλον, δεν έχουν πράξει όλα τα νόμιμα και «κατηγορούνται» για φοροδιαφυγή.
Αν και το ίδρυμα λειτουργεί ήδη από το 2005 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και διακρίσεων, αποδεικνύεται πως ίσως τελικά, δεν κάνει πράξη όσα υπόσχεται.
«Θέλουμε να ερευνήσουμε αν οι διαχειριστές του ιδρύματος έχουν ασκήσει ορθά τα νομικά τους καθήκοντα και ευθύνες βάσει της φιλανθρωπικής νομοθεσίας», αναφέρει σε δήλωσή του εκπρόσωπος της Επιτροπής. Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μητρώο της Επιτροπής Φιλανθρωπίας, οι λογαριασμοί του ιδρύματος για το 2020 έχουν καθυστερήσει περισσότερο από 178 ημέρες.
Naomi Campbell’s fashion charity under investigation over finances concerns#thelevant #UK #supermodelhttps://t.co/yUfyFx80Cc
— TheLevantNewsEnglish (@thelevantnewsEN) November 26, 2021
Τεράστια οικονομικά ποσά μεταφέρονται ανά διαστήματα από την οργάνωση τόσο σε άλλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όσο και στους λογαριασμούς των τριών διαχειριστών. Για τον λόγο αυτό, η Επιτροπή Φιλανθρωπίας καλείται να διασταυρώσει αν τα ποσά αυτά τελικά, προορίζονται για τον σκοπό που διαφημίζει το «Fashion for Relief».
Σύμφωνα με λογαριασμούς του ιδρύματος, για το 2020 συγκεντρώθηκαν περίπου 1.722.000 λίρες, εκ των οποίων μόλις 5.515 δόθηκαν για καλούς σκοπούς. Τα υπόλοιπα χρήματα διατέθηκαν για την οργάνωση μίας φιλανθρωπικής εκδήλωσης και την πληρωμή των δημοσίων σχέσεων.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Μάλιστα, σε περίπτωση που αποδειχθεί κακή διαχείριση των οικονομικών ή κάποια φοροδιαφυγή, η Επιτροπή έχει κάθε δικαίωμα να απαιτήσει όχι μόνο να κλείσει οριστικά η φιλανθρωπική οργάνωση, αλλά και να απαγορευτεί στο εξής στις ιδιοκτήτριες να κατέχουν διευθυντικές θέσεις.