Έφηβοι χύνουν γάλα στο πάτωμα σούπερ μάρκετ ενάντια στην «καταστροφική» γαλακτοβιομηχανία

69

Πηγαίνουν σε σούπερ μάρκετ, παίρνουν μπουκάλια και χάρτινες συσκευασίες με αγελαδινό γάλα και αδειάζουν το περιεχόμενο.

Το τελευταίο περιβαλλοντικό trend που έχει κατακλύσει τα social media είναι το χύσιμο γάλακτος στο πάτωμα των σούπερ μάρκετ.

Σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, έφηβοι που ανησυχούν για το περιβάλλον κάνουν «milk pours»- πηγαίνουν σε σούπερ μάρκετ, παίρνουν μπουκάλια και χάρτινες συσκευασίες με γάλα που παράγεται από αγελάδες και αδειάζουν το περιεχόμενο, σύμφωνα με την ομάδα για τα δικαιώματα των ζώων Animal Rebellion.

Σχετικά βίντεο που έχουν κυκλοφορήσεις στα social media δείχνουν εφήβους να χύνουν γάλα στο πάτωμα, πάνω από τα ταμεία και σε άλλα σημεία του καταστήματος.

«Η γαλακτοβιομηχανία είναι απίστευτα καταστροφική για το περιβάλλον. Οι πέντε μεγαλύτερες εταιρείες κρέατος και γαλακτοκομικών στον κόσμο είναι πλέον υπεύθυνες για περισσότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από την Exxon, τη Shell ή την BP», ανέφερε η οργάνωση μέσω Twitter.

Η φιλοζωική ομάδα κοινοποίησε επίσης μια έκθεση της Grain, περιβαλλοντικής οργάνωσης, και του Ινστιτούτου Γεωργίας και Εμπορικής Πολιτικής (IATP), η οποία καλεί τον πλανήτη να «μειώσει δραματικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου» με την εξάλειψη της κατανάλωσης κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Σύμφωνα με την Animal Rebellion, τα περιστατικά πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Νόριτς και το Εδιμβούργο.

«Η κτηνοτροφία είναι η ΚΥΡΙΑ αιτία της απώλειας της άγριας ζωής και των φυσικών οικοσυστημάτων μας», ανέφερε σε άλλο tweet, το οποίο καλούσε επίσης την κυβέρνηση να «υποστηρίξει τους αγρότες σε μια επείγουσα μετάβαση σε ένα φυτοφαγικό σύστημα διατροφής και να επιτρέψει την απελευθέρωση της γης να ξαναζωντανέψει, προκειμένου να αποκατασταθούν οι πληθυσμοί της άγριας ζωής».

Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν επιβάλει κανονισμούς στη γεωργική βιομηχανία, όπως όρια στις εκπομπές αζώτου που προκαλούνται από την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Περιβαλλοντολόγοι έχουν προκρίνει τη χρήση εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως γάλα αμυγδάλου, σόγιας, καρύδας και βρώμης, αν και αυτά έχουν επίσης επικριθεί.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις