«Λίγο πιο αριστερά. Εκεί καλά είσαι. Μην είσαι όμως τόσο κακοδιάθετη. Τώρα είσαι τέλεια.»
Αυτές οι σκέψεις τριγυρνούσαν μάλλον στο μυαλό μιας αρκούδας στο Κολοράντο των ΗΠΑ, η οποία τράβηξε περίπου 400 selfies σε μια κάμερα καταγραφής της άγριας ζωής. Οι φωτογραφίες πρωτοδημοσιεύτηκαν στο Instagram, ωστόσο την περασμένη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου, έκαναν το πέρασμά τους και απ′ το Twitter.
Recently, a bear discovered a wildlife camera that we use to monitor wildlife across #Boulder open space. Of the 580 photos captured, about 400 were bear selfies.🤣 Read more about we use wildlife cameras to observe sensitive wildlife habitats. https://t.co/1hmLB3MHlU pic.twitter.com/714BELWK6c
— Boulder OSMP (@boulderosmp) January 23, 2023
Από τις 580 φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο σημείο, περίπου οι 400 ήταν οι selfies μιας αρκούδας.
Το tweet της ομάδας των ερευνητών, τράβηξε τα βλέμματα αρκετών χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι όπως ήταν αναμενόμενο, άρχισαν να κάνουν διάφορα αστεία κάτω από την ανάρτηση, με την πλειοψηφία να προσπαθεί να μαντέψει τί στο καλό είχε στο μυαλό της η φωτογενής αρκούδα.
«Νομίζω ότι δείχνω πολύ ωραία στο ανφάς, αλλά όταν γυρίζω προφίλ κάτι δεν μου πολυαρέσει» έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης του Twitter.
Πώς λειτουργούν οι συγκεκριμένες κάμερες
Η ομάδα των ερευνητών διαθέτει εννέα κάμερες ανίχνευσης της κίνησης σε μια έκταση 46.000 στρεμμάτων. Οι κάμερες έχουν σκοπό να βοηθήσουν την ομάδα να ανακαλύψει περισσότερες πληροφορίες γύρω από τον τρόπο με τον οποίο τα άγρια ζώα της περιοχή αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους.
Εκπρόσωπος της ομάδας μάλιστα, εξηγεί ότι οι κάμερες βοηθούν τους επιστήμονες να εντοπίσουν τις περιοχές της άγριας ζωής που χρειάζονται μέτρα προστασίας των οικοτόπων.
Διαφήμιση
Όταν ένα ζώο στέκεται μπροστά από την κάμερα, εκείνη αμέσως αρχίζει να τραβά φωτογραφίες. Επιπλέον, οι κάμερες έχουν τη δυνατότητα να τραβάνε σύντομα βίντεο 10 έως 30 δευτερολέπτων, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, χρησιμοποιώντας υπέρυθρο φως, ώστε να μην ενοχλούν τα νυκτόβια πλάσματα της άγριας φύσης.
Οι κάμερες τοποθετούνται κυρίως σε ζώνες τις οποίες διασχίζουν τα περισσότερα ζώα, όπως σε υπόγειες διαβάσεις.