Καύσωνας: Τα αντηλιακά αξεσουάρ έγιναν τάση στην Κίνα

51
A woman wearing sun protection gear amid a heatwave walks on a street in Beijing, China July 1, 2023. REUTERS/Tingshu Wang

Καπέλα με γιγάντιο γείσο, αντηλιακές κουκούλες που καλύπτουν όλο το πρόσωπο, παρασόλια και ηλεκτρικοί ανεμιστήρες χειρός: η κολεξιόν «Καλοκαίρι 2023» στην Κίνα είναι εμπνευσμένη από τον καύσωνα.

Τα καταστήματα που πωλούν καπέλα και άλλα αντηλιακά αξεσουάρ έχουν ξεπουλήσει στο Πεκίνο, όπου η θερμοκρασία παραμένει εδώ και μέρες πάνω από τους 35 βαθμούς.

Την Κυριακή η Κίνα κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο στην πόλη Σανμπάο της βορειοδυτικής επαρχίας Σιανζίνγκ να σκαρφαλώνει στους 52,2 βαθμούς Κελσίου.

Στο Πεκίνο κάποιοι κυκλοφορούν αγνώριστοι (Reuters)

Τα αντηλιακά αξεσουάρ κάνουν θραύση μεταξύ των γυναικών, οι οποίες συχνά προτιμούν το λευκό δέρμα και αποφεύγουν το μαύρισμα πάση θυσία.

Tα facekini είναι η απόλυτη καλοκαιρινή τάση (Reuters)

«Η κύρια ανησυχία μου είναι οι ασθένειες του δέρματος και οι πανάδες» είπε στο Reuters η Λι Σουγιάν, φοιτήτρια 17 ετών στο Πεκίνο.

Μετά τις αντιανεμικές ζακέτες, οι αντηλιακές (Reuters)

Τα facekinis (κατά το «μπουργκίνι»), λευκές μάσκες με τρύπες για τα μάτια και το στόμα, έχουν γίνει συνηθισμένο θέαμα στην κινεζική πρωτεύουσα, όπου συχνά συνδυάζονται με λευκά ζακετάκια από ύφασμα ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία.

Τα δε ατομικά ανεμιστηράκια με μπαταρίες εξοπλίστηκαν φέτος με λειτουργία υδρονέφωσης.

Ανεμιστηράκι με υδρονέφωση για δροσερό αεράκι (Reuters)

Ακόμα και κάποια καπέλα που εμφανίστηκαν στην αγορά περιλαμβάνουν ανεμιστηράκι που δροσίζει το κεφάλι.

ΟΙ τουρίστες στο Πεκίνο είναι προετοιμασμένοι για συνθήκες Σαχάρας (Reuters)

«Σε σχέση με τις εποχές πριν από την πανδημία, πριν από δύο ή τρία χρόνια, η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη φέτος» δήλωσε στο Reuters ένας πωλητής καπέλων που έδωσε μόνο το επίθετό του, Ουάνγκ.

«Οι πωλήσεις έχουν ανεβεί πολύ φέτος».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις