Πίτες με κρέμα δέχθηκε στο… πρόσωπό του, από δύο γυναίκες ακτιβίστριες, το αφεντικό της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, τη στιγμή που ετοιμαζόταν να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης στις Βρυξέλλες. Ο 62χρονος βρισκόταν στη βελγική πρωτεύουσα για να μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου και να παραδώσει αίτημα για την προστασία των υπερπτήσεων στην Ευρώπη, ύστερα από την απεργία των πιλότων, στις 14-15 Σεπτεμβρίου, όπου θα γίνει και η Γ.Σ. της Ryanair.

Τη ώρα που καθόταν δίπλα σε χάρτινο ομοίωμα της επικεφαλούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μια γυναίκα έτρεξε και πέταξε μια πίτα με κρέμα στο πρόσωπο. Ο Ο΄Λίρι έσκυψε το κεφάλι του προς τα κάτω, αλλά μια δεύτερη γυναίκα έτρεξε από πίσω του και έριξε μια δεύτερη πίτα με κρέμα.

Ακτιβίστριες πέταξαν πίτες με κρέμα στο πρόσωπο του αφεντικού της "Ryanair" "- "Στην Ιρλανδία έχουμε καλύτερη"
Ryanair

Καλώς ήρθατε στο Βέλγιο” του είπαν οι ακτιβίστριες με τον Ο΄Λίρι να απαντάει “μπράβο“.

Μιλώντας στη συνέχεια στα μέσα ενημέρωσης μετά το περιστατικό, δήλωσε χαριτολογώντας: “Δεν είχα ποτέ τόσο θερμή υποδοχή. Δυστυχώς ήταν περιβαλλοντολόγοι και η κρέμα ήταν τεχνητή. Καλώ τους επιβάτες να έρθουν στην Ιρλανδία όπου η κρέμα είναι καλύτερη!” είπε προσπαθώντας να αστειευτεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος και tweet της αεροπορικής εταιρείας όπου σε ανάρτησή της έγραψε: “Οι επιβάτες είναι τόσο ευχαριστημένοι με τις διαδρομές μας που το γιορτάζουν με τούρτα” αλλά και ένα άλλο “κρίμα που ήταν κρέμα με βάση τη σόγια, σίγουρα όχι τόσο νόστιμη όσο η πραγματική”.

Τα αιτήματα των πιλότων

Οι πιλότοι απαιτούν “να σταματήσει άμεσα ο εκβιασμός της εταιρείας για να συσχετίσει τη διαπραγμάτευση μιας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με την εγκατάλειψη όλων των επί μέρους νομικών διαδικασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη”.

Απαιτούν “αυστηρή συμμόρφωση με τη βελγική νομοθεσία, καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών και έναρξη διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις”.

Οι ακτιβίστριες που τού πέταξαν τις πίτες με κρέμα, του είπαν να σταματήσει “να ρυπαίνει με τα αεροπλάνα του“.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις