Διάσημος ζωολόγος “κροκοδειλάκιας”, συνεργάτης του BBC, βίαζε κουτάβια σε καταφύγιο ζώων που είχε ιδρύσει

81

Αποτροπιασμό προκαλεί η ομολογία διάσημου Βρετανού ζωολόγου ότι κακοποιούσε κουτάβια στο καταφύγιο ζώων, που ο ίδιος είχε ιδρύσει στην Αυστραλία.

Ο Άνταμ Μπρίτον, διάσημος ζωολόγος με ειδίκευση στα μεγάλα ερπετά και πιο συγκεκριμένα στους κροκόδειλους, ήταν πολύ γνωστός στην Αυστραλία αλλά και διεθνώς, από τη συνεργασία του με τον σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο στα δημοφιλή ντοκιμαντέρ του για το περιβάλλον αλλά και λόγω της συνεργασίας του με το BBC.

Αρρωστημένο: Διάσημος ζωολόγος "κροκοδειλάκιας", συνεργάτης του BBC, βίαζε κουτάβια σε καταφύγιο ζώωνΟ Ανταμ Μπρίτον (στο κέντρο) με τον σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο (δεξιά).

Ο Βρετανός επιστήμονας αποδέχθηκε την ενοχή του στην κατηγορία ότι βίαζε κουτάβια και ότι συνολικά έχει κακοποιήει πάνω από 40 σκυλιά, ανάμεσα στα οποία και τα δικά του κατοικίδια, την Ούρσα και τον Μπολτ. Σκυλιά που τα φωτογράφιζε και αναρτούσε τις φωτογραφίες τους στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι καθώς βίαζε τα ζώα τα τραβούσε βίντεο. Ορισμένα από αυτά πέθαναν λόγω του βιασμού τους.

Βρετανία ζωολόγοςΤα δύο σκυλάκια του αρρωστημένου επιστήμονα.

Πρόκειται για δύο πανέμορφα σκυλιά που είναι ελβετικοί ποιμενικοί, παραλλαγή του γερμανικού ποιμενικού με λευκό τρίχωμα. Θεωρούνται καλοί φύλακες που δένονται πολύ με την οικογένεια και τα παιδιά και άρα ήταν πολύ δεμένα με τον βασανιστή τους. Ο Μπρίτον, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, κακοποιούσε τα σκυλιά επί μία δεκαετία.

Βρετανία ζωολόγοςΟ Μπολτ την εποχή που ήταν κουτάβι.

Το γεγονός ότι ήταν πολύ αναγνωρίσμος από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις λειτουργούσε ως μαγνήτης αλλά και ως εγγύηση για εκατοντάδες ιδιοκτήτες κατοικιδίων, που του εμπιστεύονταν τα αγαπημένα τους σκυλιά.

Ο Μπρίτον, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Δυτικό Γιόρκσιρ, εγκαταστάθηκε στην Αυστραλία από την εποχή των σπουδών του και είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κάρολος Δαρβίνος στη Βόρεια Αυστραλία. Οι φρικτές δραστηριότητές του άρχισαν το 2014. Μέχρι τον Απρίλιο του 2022, οπότε και εντοπίστηκε, είχε κακοποιήσει τουλάχιστον 42 σκυλάκια που τα αποκαλούσε “γ@μ@μ@ν@ παιχνίδια”.

Το ακόμα πιο φρικιαστικό είναι ότι 39 από τα 42 σκυλάκια που κακοποίησε, πέθαναν εξαιτίας των σκληρών βασανιστηρίων στα οποία τα υπέβαλλε.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!