Κίνα: Διασώθηκαν 1.000 γάτες από σφαγή – Θα πουλούσαν το κρέας τους ως χοιρινό και πρόβειο

89

Στην περίπτωση που δεν παρενέβαινε η αστυνομία οι γάτες ήταν πιθανό να σφαγιαστούν και το κρέα τους να σερβιριζόταν σουβλάκια χοιρινού και αρνιού καθώς και λουκάνικα

Σάλο έχει προκαλέσει στη Κίνα η αποκάλυψη πως 1.000 γάτες επρόκειτο να σφαγιασθούν και το κρέας τους να πωληθεί ως χοιρινό ή πρόβειο, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των φρέσκων τροφίμων.

Όπως ανακοινώθηκε το κινεζικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο The Paper, η αστυνομία διέσωσε περίπου 1.000 γάτες από ένα φορτηγό που ήταν καθ’ οδόν προς ένα σφαγείο.

Στην περίπτωση που δεν παρενέβαινε η αστυνομία η παρτίδα ήταν πιθανό να σφαγιαστεί και να αποσταλεί νότια για να σερβιριστεί ως σουβλάκια χοιρινού και αρνιού καθώς και λουκάνικα, όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν έγιναν συλλήψεις για την υπόθεση.

Το The Paper ανέφερε ότι ακτιβιστές ζώων παρατήρησαν για πρώτη φορά έναν μεγάλο αριθμό καρφωμένων ξύλινων κουτιών που μετέφεραν πολλές γάτες κοντά σε ένα νεκροταφείο.

Περιπολούσαν στους δρόμους για έξι ημέρες και όταν το φορτηγό άρχισε να μεταφέρει τις γάτες στο σφαγείο, επενέβησαν και κάλεσαν την αστυνομία, ανέφερε η έκθεση.

Εικόνες που δημοσιεύθηκαν από το The Paper έδειχναν διασωμένες γάτες στο καταφύγιο να ξεκουράζονται σε μεγαλύτερα κλουβιά.

Ένας ακτιβιστής που επικαλείται το πρακτορείο είπε ότι η παράνομη επιχείρηση μπορεί να πουλήσει ένα κιλό κρέας γάτας για περίπου 4 δολάρια ως πρόβειο ή χοιρινό. Κάθε γάτα ζυγίζει περίπου τέσσερα έως πέντε κιλά μετά την επεξεργασία.

Ζητά για ισχυρότερη προστασία
Η έκθεση προκάλεσε ένα νέο κύμα ανησυχίας για τα δικαιώματα των ζώων και την ασφάλεια των τροφίμων στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να ζητούν μεγαλύτερο έλεγχο από τις αρχές.

Η χώρα έχει παλέψει με μακρά ιστορία σκανδάλων τροφίμων και ασφάλειας στο παρελθόν.

Ένα πρόσφατο διατροφικό σκάνδαλο που έγινε viral αφορούσε το κεφάλι ενός αρουραίου που βρέθηκε σε ένα σχολικό γεύμα σε ένα κολέγιο. Οι τοπικοί αξιωματούχοι αρχικά επέμεναν ότι επρόκειτο για ένα κομμάτι λαιμού πάπιας, αλλά εν μέσω φόβων συγκάλυψης, οι επαρχιακοί ερευνητές κλήθηκαν και διαπίστωσαν διαφορετικά.

Ενώ η Κίνα έχει νόμους για τη ρύθμιση και την προστασία των ζώων και των υπό εξαφάνιση, δεν υπάρχει γενικός νόμος που να στοχεύει στα κατοικίδια και τα αδέσποτα.

Ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων και το περιβάλλον έχουν εκστρατεύσει επί μακρόν κατά της χρήσης ζωικών μερών – μεταξύ άλλων από πολλά απειλούμενα είδη – για την παραδοσιακή ιατρική.

Οι τοπικές αρχές δέχθηκαν πυρά το 2021 για τους θανάτους πολλών κατοικίδιων που υποβλήθηκαν σε ευθανασία, αφού οι ιδιοκτήτες τους βρέθηκαν θετικοί στον Covid.

Με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις