Αυστραλία: Αγρότης ξέφυγε από τα δόντια κροκόδειλου επειδή τον… δάγκωσε – H viral περιπέτεια

114

Το γύρο το κόσμου κάνει η ιστορία ενός αγρότη από την Αυστραλία. Ο Κόλιν Ντέβεροου επέζησε από επίθεση κροκόδειλου, δαγκώνοντας τον στον βλέφαρο!

Ένας Αυστραλός αγρότης λέει ότι είναι τυχερός που είναι ζωντανός αφού απέκρουσε μια επίθεση κροκόδειλου δαγκώνοντας με τη σειρά του το ζώο. Ο παραγωγός βοοειδών Κόλιν Ντέβεροου πέρασε ένα μήνα στο νοσοκομείο αφού τον δάγκωσε ένας κροκόδειλος του αλμυρού νερού ύψους 3,2 μέτρων στη Βόρεια Επικράτεια.

Είπε στο ABC News ότι δάγκωσε το βλέφαρο του κροκόδειλου στον αγώνα του να επιβιώσει. Η δοκιμασία του ξεκίνησε αφού σταμάτησε σε μια λίμνη ενώ ταξίδευε για να χτίσει περίφραξη κοντά στον ποταμό Finniss τον περασμένο μήνα

Σταμάτησε δίπλα στη λίμνη αφού παρατήρησε ψάρια να κολυμπούν στη μέση των νερών της που υποχωρούσαν. Αφού απομακρύνθηκε ξανά, ο κροκόδειλος «κούμπωσε» στο δεξί του πόδι, κουνώντας τον σαν «υφασμάτινη κούκλα» και σύροντάς τον προς το νερό. Ο Ντέβεροου δήλωσε στο ABC ότι προσπάθησε πρώτα να κλωτσήσει τον κροκόδειλο στα πλευρά με το άλλο του πόδι – πριν δαγκώσει το ερπετό πίσω.

«Ήμουν σε τόσο άβολη θέση… αλλά κατά λάθος τα δόντια μου έπιασαν το βλέφαρό του. Ήταν αρκετά παχύ, σαν να κρατιέμαι από δέρμα, αλλά κούνησε πίσω το βλέφαρό του και με άφησε να φύγω. Πήδηξα μακριά και απογειώθηκα με μεγάλα βήματα μέχρι εκεί που ήταν το αυτοκίνητό μου. Με κυνήγησε για λίγο, ίσως τέσσερα μέτρα, αλλά μετά σταμάτησε»

Ο Ντέβεροου είπε ότι χρησιμοποίησε μια πετσέτα και λίγο σχοινί για να σταματήσει την αιμορραγία στο πόδι του, προτού ο αδελφός του τον μεταφέρει 130 χιλιόμετρα, βόρεια στο Royal Darwin Hospital. «Αν [ο κροκόδειλος] με είχε δαγκώσει κάπου αλλού θα ήταν διαφορετικά», είπε.

«Όλο αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξω αυτό που κάνω. Περιπλανιόμουν σε αυτή τη βαλτώδη περιοχή για πολύ καιρό επισκευάζοντας φράχτες και ζούσα τη ζωή μου, αλλά μου άνοιξε τα μάτια» Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, οι κροκόδειλοι αποτελούν τη βάση για μια σημαντική βιομηχανία στη Βόρεια Επικράτεια και προστατεύονται από το νόμο.

Θεωρούνται τεράστιου επιστημονικού και ανθρώπινου ενδιαφέροντος καθώς και πολύτιμο τουριστικό αξιοθέατο. Η τελευταία θανατηφόρα επίθεση κροκόδειλου συνέβη τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους στον ποταμό Κένεντι στη χερσόνησο του Κέιπ Γιορκ του Κουίνσλαντ

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις