Σύμφωνα με ένα ρητό στην καντονέζικη διάλεκτο, η καλύτερη στιγμή για να φας φίδι είναι «όταν αρχίζει να φυσάει ο φθινοπωρινός άνεμος».
Η Pizza Hut συνεργάστηκε με ένα εστιατόριο ηλικίας 100 ετών στο Χονγκ Κονγκ για να βάλει μια μοντέρνα προσθήκη σε ένα παραδοσιακό πιάτο, ή πιο απλά, φίδι στην πίτσα.
Η νέα πίτσα συνδυάζει ψιλοκομμένο κρέας φιδιού, μανιτάρια και κινέζικο αποξηραμένο ζαμπόν – όλα απαραίτητα συστατικά του αυθεντικού στιφάδου φιδιού που σερβίρεται στην ασιατική πόλη. Πολλοί στο Χονγκ Κονγκ και τη νότια Κίνα απολαμβάνουν εδώ και καιρό αυτό το – ο θεός να το κάνει – έδεσμα, ειδικά τους κρύους μήνες του χειμώνα.
Σύμφωνα με ένα ρητό στην τοπική καντονέζικη διάλεκτο, η καλύτερη στιγμή για να φας φίδι είναι «όταν αρχίζει να φυσάει ο φθινοπωρινός άνεμος» – όταν δηλαδή τα φίδια έχουν παχύνει καθώς προετοιμάζονται για να πέσουν σε χειμερία νάρκη.
Πολλοί πιστεύουν ότι το κρέας του φιδιού έχει φαρμακευτικές ιδιότητες, βελτιώνοντας τις δερματικές παθήσεις, και πως ζεσταίνει το σώμα. Μια πλούσια γαστρονομική κουλτούρα που βασίζεται στα φίδια είναι συνηθισμένη και σε άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη, όπου τα φίδια συνήθως εκτρέφονται για κατανάλ
«Σε συνδυασμό με τυρί και κοτόπουλο κομμένο σε κύβους, το κρέας του φιδιού γίνεται πιο πλούσιο σε γεύση», ανέφερε η Pizza Hut του Χονγκ Κονγκ σε ανακοίνωσή της προτού αυτή η πίτσα-έκτρωμα ξεκινήσει να διατίθεται προς πώληση την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι το «θρεπτικό» κρέας «μπορεί να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος» – μια ευρέως διαδεδομένη αντίληψη στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική.